Vad är fascia behandling?

Djupvågsbehandling är en behandling av fascia/bindväv där en behandlingsmaskin genom harmoniska pulseringar skapar rörelse i kroppen, vilket ökar vätskeflöde & cirkulation och resulterar i avslappning och ökad rörlighet. Maskinen arbetar med muskler, nervsystem och fascia på ett effektivt men skonsamt sätt.

Var sitter Fascian?

Fascia är ett nätverk av bindväv, utan början och slut, som omsluter allt i hela kroppen, från muskler och skelett, till organ och celler. Fascian står för mer än en tredjedel av rörelseapparaten, här sitter de flesta av våra smärtreceptorer och nästan all kommunikation i kroppen går via fascian.

Varför Djupvågsbehandling?

Djupvågsbehandling är fyra gånger så effektiv mot värk och spänningar jämfört med vanlig massage. Bindväven har sex gånger fler nervändar än en muskel och i din bindväv finns det smärt-receptorer. Dessa vill vi komma åt på ett skonsamt sätt.

Vad är fascia på svenska?

På latin, betyder fascia ”band”. Vävnaden är alltså som ett band som håller oss samman på insidan. Även om vi ser våra olika kroppsdelar som självständiga strukturer, så är de sammanbundna av detta nätverk som utgör vår fascia: runt våra muskler, vårt skelett, våra organ, våra nerver och våra blodkärl.

Vad är fascia massage?

DJUPVÅGSBEHANDLING (FASCIAVÅGSBEHANDLING)

Djupvågsmaskinen arbetar med muskler, nervsystem och fascia på ett effektivt men skonsamt sätt. Fasciavågorna sprids via kedjor av bindvävsstrukturer genom hela kroppen och når stora områden på kort tid.

Vad är skillnaden mellan bindväv och fascia?

Fascia är ett nätverk av bindväv utan början och slut och det omsluter i princip allt i kroppen – från muskler och skelett, till organ och celler. Tänk dig fascian som ett nät av tusentals tunna sytrådar som jobbar längs med varandra. Om dessa klibbar ihop, vilket händer när vi vilar, kan problem uppstå.

Kan bindväv gå sönder?

En defekt i bindvävens uppbyggnad orsakar för det mesta överrörlighet i leder. Dock går det inte alltid att förklara orsaken till detta. Hos en fjärdedel är överrörligheten klart inte genetisk. I de flesta fall klassificeras överrörligheten som godartad även om den med åldern kan skapa problem.

Vad är Djupvågsbehandling?

Djupvågsbehandling är en behandling av fascia/bindväv där en behandlingsmaskin genom harmoniska pulseringar skapar rörelse i kroppen, vilket ökar vätskeflöde & cirkulation och resulterar i avslappning och ökad rörlighet. Maskinen arbetar med muskler, nervsystem och fascia på ett effektivt men skonsamt sätt.

Vad gör bindvävsmassage?

Bindvävsmassage är en behandling som ökar blodgenomströmningen, frisätter slaggprodukter och sänker nervspänningarna i kroppen. Den hjälper musklerna att slappna av, lindrar muskelvärk, ledvärk, kronisk smärta och svullnader.

Hur gör man bindvävsmassage på sig själv?

Bindvävsmassagen inleds alltid med en sittande grundbehandling kring bäckenet och ryggslutet. Terapeuten arbetar utan olja, utmed muskel och benkanter. Syftet med bindvävsmassage är att ”lösa upp” bindväven för att öka cirkulationen. Behandlingen är utrensande såväl fysiskt som psykiskt.

Vad menas med Fascian och vad har den för funktion?

Det är bindväv som ger kroppen sin stabilitet och utseende. Dess funktion är också att förbinda och stödja kroppens olika delar; fascia fungerar som en motorväg i hela kroppen för att nerver, lymfa och blodkärl kan nå till sitt målorgan.

Varför fastnar bindväven?

Så länge bindväven är elastisk känner vi oss smidiga och rörliga. När kroppens rörelsemönster blir för ensidigt eller om vi är för mycket stilla fastnar bindväven med smärta som följd. Kommunikationen mellan kroppens alla delar sker mycket snabbt genom bindvävens nervreceptorer.

Vad är bra för bindväven?

Det bästa du kan göra för din bindväv är att röra dig så mycket – och på så många olika sätt – som möjligt. Variation är verkligen nyckelordet här. All träning och motion är bra, men se upp med att överträna, för bindväven behöver återhämtning.

Hur stretchar man Fascian?

Stretcha. Fascian stretchas lite annorlunda än musklerna. Den kräver en långsammare, längre stretch. Spendera minst 3 minuter i varje position och se till att slappna av ordentligt.

Hur blir man av med bindväv?

Bindvävsmassage, även känd som neuralterapi, har som mål att lösa upp förtätad bindväv. Med hjälp av lill-, ring- och långfingret drar terapeuten isär bindväven. Blodcirkulationen ökar och slaggprodukter transporteras bort, vilket leder till minskad svullnad och smärta.

Vad består fascia av?

Vad består fascia av?
  • Fibroblaster – producerar kollagen, elastin, kolhydrater, signalproteiner, enzyme mm, allt efter de mekaniska krafter som fascian utsätts för, t ex tryck och vibrationer. …
  • Fasciacyter – producerar hyaluronsyra till grundsubstansen. …
  • Immunceller – T-celler, mast-celler, makrofager, lymfocyter mm.

Vad är Fascia? Animation om hur ny forskning förändrar synen på värk & smärta

Vad är Fascia? Viktigare för hälsa värk och smärta än vi tidigare trott

Hälsotipset: Fasciabehandling

Lämna en kommentar