Vad är flens?

I puberteten börjar det bildas smegma under förhuden. Det är smuligt och vitaktigt, och kallas ibland också för flensost. Smegman håller ollonet mjukt och skyddar mot bakterier och svamp. Smegma är alltså något bra, men behöver ändå tvättas bort eftersom det hela tiden bildas nytt.

Vad menas med Flens?

Torkad säd/sperma på ollonet, som bildar någon fettliknande massa. Inte populärt. Alternativ stavning; fläns, flensost.

Varför får jag så mycket flensost?

Att du får så mycket smegma kan vara kroppens sätt att själv försöka motverka det torra. Smegma är rester av ett fett som kallas talg. Det bildas av talgkörtlar, som det finns fullt av på penisen och resten av kroppen. Talget finns för att smörja huden för att hålla den mjuk och spänstig.

Hur ofta ska man tvätta snoppen?

Det räcker att tvätta penis en gång om dagen med ljummet vatten för att den ska hållas ren. Om du tvättar dig för ofta eller använder tvål blir huden lätt uttorkad och kan börja klia. Du kan undvika onödiga irritationer om du tvättar din penis så här: Dra tillbaka förhuden om det finns en sådan.

Varför luktar pungen illa?

Talgkörtlarna ser ut som små gulaktiga knottror. Talgkörtlar finns också på insidan av förhuden och där kallas talgen smegma. Eftersom det bildas ny smegma hela tiden bör den gamla tvättas bort. Annars kan det börja växa bakterier och lukta illa.

Vad är en fläns?

FläNs betyder i stort sett samma sak som krage.

Vad är Flen känt för?

Flen är känt som glasstaden med glasstillverkaren GB Glace mitt i centrum. Slott och herrgårdar, 170 sjöar, en trivsam köping med välbesökta marknader, handel i gammal bruksmiljö, lokala matproducenter och kulturarrangörer samsas alla i den undersköna natur som omger flens kommun.

Hur man får bort Flens?

I puberteten börjar det bildas smegma under förhuden. Det är smuligt och vitaktigt, och kallas ibland också för flensost. Smegman håller ollonet mjukt och skyddar mot bakterier och svamp. Smegma är alltså något bra, men behöver ändå tvättas bort eftersom det hela tiden bildas nytt.

Hur får jag bort Flens?

Ibland kan det samlas överskott (smegma, ”flensost”) under förhuden av det talg som bildas för hålla huden mjuk. Det kan lukta. Det är bara att tvätta bort det med ljummet vatten. Eftersom du tvättar dig ofta är det risk att du torkar ut den tunna huden på penis, det är antagligen det som ger dina besvär.

Varför luktar könsorgan?

Det finns alltid bakterier i slidan. Bakteriell vaginos innebär att det har blivit obalans bland de bakterierna. Det vanligaste symtomet är flytningar som luktar illa.

Hur ofta tvätta ollon?

Undvik att tvätta penisen med tvål, det kan orsaka torr hud, klåda och hudutslag. Ollonet och förhudens insida är särskilt känsliga för uttorkning. Det räcker att tvätta penisen en gång om dagen med vatten för att hålla den ren.

När ska man börja tvätta snoppen?

När ska man börja tvätta pojkar under förhuden? Först när de blivit så gamla att förhuden går att dra tillbaka. Innan dess tvättar man bara utanpå. Försök inte dra tillbaka en förhud som ”inte vill”.

Hur tvättar man en snippa?

Det är lagom att tvätta snippan en gång om dagen. Använd bara vatten och undvik att tvätta inne i slidan. Den hålls ren av flytningarna. Du kan tvätta snippan som vanligt när du har mens.

Varför luktar jag surt?

När svetten kommer till hudytan börjar bakterier som finns på huden att bryta ner vätskan, som innehåller mjölksyra och urinämnen. Det gör att det bildas avfallsämnen, som ger svettlukt. Svettdoften beror på dina bakterier.

Vad luktar äckligt?

I saliven finns olika typer av bakterier. När bakterierna bryter ner proteiner uppstår en gas som innehåller svavel och luktar illa. Proteinerna kommer från maten du ätit och från munnen, i form av döda celler. Det är svavelföreningarna som ger den speciella lukt som uppfattas som dålig andedräkt.

Hur tvätta snoppen barn?

När förhuden tas bort på barn som fortfarande bär blöja kan ollonet komma i oavbruten kontakt med urin och avföring. Det kan göra ont och svida. Det är därför viktigt att tvätta penisen noga med ljummet vatten.

Så funkar Flens kommun

Seniorsoffan i Flen- infofilm

En tur i Flen

Lämna en kommentar