Vad är förintelsekonferensen?

Målet med konferensen är att alla länder ska presentera åtgärder för att stävja antisemitism och rasism. -Jag ser fram emot konferensen, men ännu mer på vad som ska hända efter den, säger han.

Vad betyder förintelsekonferensen?

Konferensen behandlar fyra teman: Hågkomst av Förintelsen, utbildning om Förintelsen, antisemitism på sociala medier samt bekämpande av antisemitism och andra former av rasism.

Var hålls förintelsekonferensen?

20 år efter det forum om Förintelsen som dåvarande statsminister Göran Persson (S) anordnade, och 75 år efter befrielsen av Auschwitz, skulle världens ledare samlas för att förnya arbetet mot antisemitismen. Men så kom pandemin emellan. Istället blev det alltså idag, den 13 oktober 2021, som mötet hålls i Malmö.

När är förintelsekonferensen?

Konferensen var ursprungligen tänkt att hållas 26-27 oktober 2020, ungefär 20 år efter Göran Perssons Förintelsekonferensen i Stockholm i januari år 2000, samt 75 år efter andra världskrigets slut. På grund av Coronapandemin sköts konferensen ett år framåt i tiden, till oktober 2021.

Vilka kommer till förintelsekonferensen?

Emmanuel Macron skickar ett förinspelat tal till konferensen. Representanter för de stora sociala medieplattformarna Facebook, Google och Tiktok är också på plats. Finlands president Sauli Niinistö kommer till Malmö. Sanna Marin, Finlands statsminister, är inte på besök.

Var hålls förintelsekonferensen i Malmö?

Konferensen Internationellt Forum för hågkomsten av Förintelsen och mot Antisemitism den 13 oktober har initierats av svenska regeringen och kommer att avhållas i Malmömässan i Hyllie. Syftet är bland annat att hedra minnet av Förintelsen och bekämpa de antisemitiska krafter som växer sig starkare.

Vilka kommer till Malmö Förintelsen?

Föremålen berättar historien om Auschwitz och representerar de olika grupperna av offer: judar, polacker, sinti, romer, sovjetiska krigsfångar och andra.

Vem deltar i förintelsekonferensen?

Som USA, där utrikesminister Antony Blinken skickar ett förinspelat tal, liksom Frankrikes president Emmanuel Macron. Israels president Isaac Herzog deltar via länk, men skickar även minister Nachman Shai som sköter Israels kontakter med judar i diasporan till Malmö.

Hur gick befrielsen till?

Efter blodiga strider 1942 började Röda armén få framgång efter tyskarnas nederlag i Stalingrad i januari 1943. Med amerikanskt stöd drev sovjetstyrkorna de tyska styrkorna tillbaka in i Tyska riket och intog slutligen Berlin i april–maj 1945.

Vem kommer till Malmö forum?

Statsminister Stefan Löfven besöker den 11-12 oktober Malmö inför Remember – ReAct, Malmö internationella forum för hågkomst av Förintelsen och mot antisemitism. Under vistelsen i Malmö kommer statsministern tillsammans med utbildningsminister Anna Ekström göra en rad besök med koppling till temat för Malmöforum.

Var i Malmö är konferensen?

Turning Torso – Sky High Meetings

FÖRSTKLASSIGA KONFERENSER OCH EVENTS Välkommen upp i Skandinaviens högsta skyskrapa. På översta våningarna 53 och 54 i Turning Torso hittar du Malmös mest imponerande och unika mötesplats.

Vad handlar konferensen i Malmö om?

På onsdag den 13 oktober kommer flera världsledare och experter till Malmö för att arbeta för att Förintelsen inte ska glömmas bort. Målet är också att deltagarna ska presentera konkreta förslag på hur man ska arbeta mot antisemitism, antiziganism och andra former av rasism.

Vilka statschefer kommer till Malmö?

Som USA, där utrikesminister Antony Blinken skickar ett förinspelat tal, liksom Frankrikes president Emmanuel Macron. Israels president Isaac Herzog deltar via länk, men skickar även minister Nachman Shai som sköter Israels kontakter med judar i diasporan till Malmö.

Vad var Förintelsen? [En sammanfattning]

Vad är grejen med Förintelsen?

Marknadsföring – Vad är det för någonting och hur fungerar det?

Lämna en kommentar