Vad är h regg?

Varvtalsregulator version H är avsedd för A-traktorer (diesel eller bensinmotorer) där hastigheten begränsas enligt de regler som gäller för A-traktorer. Avsikten med denna modell är att kunna mäta och reglera på hastighet i stället för bara varvtal på motorn.

Måste man ha H reg?

Den 15 juli 2020 ändrades kraven för A-traktorer

A-traktorns högsta hastighet får fortfarande vara högst 30 km/h. Det innebär att du som berörd A-traktorägare inte längre behöver ansöka om dispens.

Hur fixar man h reg?

Hur ställer man in varvtalet? Man varvar till 2/3 av det varv man vill ha som högsta varvtal, och trycker sedan via ett hål i höljet på en knapp som finns inne i regulatorn. Enklast är att först ta reda på varvtalet: kör i 22km/tim, läs av varvtalet. Håll motorn på det varvtalet, tryck på knappen.

Vad är skillnaden på H CAN och H reg?

Denna regulator skiljer sig mot tidigare modeller på så sätt att den inte bryter fordonet till tomgång vid uppnåd hastighetsgräns, den reglerar hastigheten istället. Det innebär att den efterliknar en farthållare. Du kan hålla full gas och låta HCAN göra jobbet.

Hur mycket drar en A-traktor med H reg?

Tja, har nyligen byggt om en volvo 850 till en a traktor och kört med den i runt en vecka, har dock märkt att den drar en jäkla massa bensin, runt 2 liter milen. Den är reggad med h regg och enkellåda och varvar ungefär till 1400 varv/minut i 30km/h.

Kan man ha h REGG på automat?

ex i en nedförsbacke så att farten är över 30 och har automatlåda eller kopplar ur, så går varvet ned, men bara till ca 2/3 av inställd varvbegränsning. Detta så att motorn inte ska stanna helt, och på det viset fungerar fortfarande styrservo och bromsservo. -Ja, du kan få den godkänd med H-regulatorn.

Får man ha alla växlar med H REGG?

Kort svar: Nej, det går inte.

Hur H Reggar man?

Inställning av varvtal

Ta reda på vilket varvtal som skall ställas in i varvmod: Det ska vara högst på det varvtal som blir vid 30 på högsta användbara växel. (normalt 3an på främre och högväxel eller 4:an på bakre lådan) Ställ in så att den vid stillastående bryter på detta varvtal.

Hur mycket kostar ett H REGG?

2 388 kr. Här sätter du ihop ditt paket för att registrera din bil till en A-Traktor. All utrustning som krävs för en installation + tillbehör finns här för att du enkelt ska hitta rätt och inte välja fel till just din bil.

Vad är en Ryckspärr?

På den bulten borrar man sen ett hål lagom högt från änden så att om man sätter en sprint i det hålet så ska inte bulten nå ner och blockera skiftgaffeln, men om man drar ur sprinten så ska den falla ner, gärna med hjälp av en fjäder och då blockera skiftgaffeln.

Hur fungerar HCAN?

Du kan hålla full gas och låta H-CAN göra jobbet. Regleringen till de inställda hastigheten är ryckfri. H-CAN hanterar även ”ABS-problemet” som man råkar ut för om man tex programmerar om bilens ECU. Med en vanlig ECU spärrning räcker det oftast med att rycka abs-säkringen, för att åtnjuta fri fart.

Vad är bäst H CAN eller ECU?

Det är även mycket enklare att manipulera hastigheten på en H-reg jämfört med en ecu spärrning. En ecu spärrning sker direkt i bilens orginal ecu och lirar i perfekt harmoni med bilens övriga system utan att ge varken felkoder, dålig motorgång osv. Ecu spärrning bryter oftast helt mjukt utan ryckningar, felkoder osv.

Vilka bilar kan ha h REGG?

Den regulator som nu är aktuell är H-regulatorn. Den passar alla bilar. Bensin-motorer och Diesel-motorer, även dieslar med ”common-rail”. Den kan besiktas och godkännas och ger då en A-traktor som kan köras på behagligt lågt varv.

Vad drar en epa traktor?

Den drar ca 3 liter/milen. Om man byter till en enkel förgasare kommer min epa att dra mindre bensin? Svar: Alla ombyggda fordon med nerväxlade motorer drar lite mer bensin eftersom motorn får snurra fler varv per mil än den gör i en vanlig personbil, men tre liter per mil låter väldigt mycket – även på en Epa.

Hur mycket drar en A-traktor?

Enligt Mikael Andersson, presschef på Transportstyrelsen, drar de moderna A-traktorerna runt 1 liter per mil. En äldre kan dra 3-4 liter.

Vad kostar en A-traktor att försäkra?

Det är lite beroende på vilket bolag du har försäkringen hos som en ersättningstraktor kan komma på fråga. Vanligtvis är självrisken gällande traktor på en procentsats av årets prisbasbelopp men ofta även med en minsta summa kring 1000 kr.

Installationsfilm Varvtalsregulator Version-H | Laglig A-traktor med alla växlar

JKS – Kopplar h-regg i NTU!

Vlogg 12│Hur man bygger A-traktor av en Volvo 740! Del 2

Lämna en kommentar