Vad är häftad bok?

Vad är det för skillnad på pocket och häftad?

Inbunden: Hårdband med trådbunden rygg eller hårdband med limmad rygg och skyddsomslag. Kartonnage: Hårdband med limmad rygg utan skyddsomslag. Klotband: Hårdband klätt med klot, trådbunden rygg. Pocket: Mjukband med limmad rygg, pocketprisgrupp på baksidan.

Hur ser en häftad bok?

Häftad – Enklare bindning, vanligen med klister, mjuk pärm. Inbunden – Bindning med tråd, vanligen med skyddsomslag. Variationer med limning förekommer. Kartonnage – Enklare bindning, vanligen limmad, hård pärm och enklare papper.

Vad är skillnaden mellan pocketbok och inbunden?

Storpocket/häftad – som pocket men lika stor som en inbunden bok. Kartonnage – en limbunden bok med pärmar av tjock kartong, som en inbunden fast utan skyddsomslag dvs. trycket är direkt på pärmen. Den är enklare att producera och därför kostar den oftast något mindre än en inbunden bok.

Vad är det för skillnad på pocket och storpocket?

Storpocket | Böcker

För dig som tycker att texten i pocketböcker är för liten och föredrar ett större format, så finns storpocket. Storpocket har mjuka pärmar, men är i större format och med större text än vanliga pocketböcker. Formatet på storpocket är 135×210 millimeter.

Vad kallas bokens framsida?

Omslaget ger läsaren det första intrycket av boken. Det är ett viktigt verktyg för marknadsföringen och omslaget bör därför vara tilltalande och intressant.

Vad menas med danskt band på böcker?

Danskt band:

Mjukband med invikta flikar och limmad eller trådbunden rygg. Ej att förväxla med häftad. Det är inte helt ovanligt att böcker i originalutgåva kommer ut som danskt band i stället för inbunden.

Var kan man kasta böcker?

Böcker med mjuka pärmar kan du lämna till pappersåtervinning tillsammans med gamla tidningar och returpapper. Enstaka böcker med hårda pärmar räknas som restavfall. Har du många böcker med hårda pärmar lämnar du dem på återvinningscentralen, som brännbart grovavfall.

Vad betyder Flexband på böcker?

Jag har börjat gilla flexband väldigt mycket. Det är som en blandning av pocket och inbunden. Jag vet bland annat att Gilla Böcker och Atrium använder det.

När är det Bokrea?

Den årliga bokrean startar officiellt i slutet av februari, men här på Internet börjar bokrean redan i början av februari. Besök någon av nätbokhandlarna här.

Vad är en pocket bok?

Pocketbok (ofta bara kallad pocket) är en bok med mjuka pärmar. Namnet kommer från engelskans ord för ficka, då en pocket vanligtvis är i ett A5-liknande format, som ryms att bära med sig i en normal rockficka eller handväska.

Vad kallas en bok vars pärmar och rygg är gjorda i skinn?

Halvfranskt band eller halvskinnband. Inbundet (trådbundet) med rygg och pärmhörn klädda i skinn.

Vad menas med Kartonage?

Enklare bindning, vanligen limmad, hård pärm och enklare papper.

Hur stor är storpocket?

Pocketböcker har inget standardformat, men håller sig oftast runt 110×178 mm. Bilden visar en bok med mjuka pärmar, ”Skarpa skärvor”. Det finns även format som kallas storpocket. Dessa brukar ha ett format nära A5, dvs 148×210 mm.

Varför storpocket?

Storpocket är inget annat än ett sätt att relativt snabbt förse den läshungriga publiken med en attraktiv titel till lågt pris. Det handlar om en tydligt aviserad lågprisutgivning – eller mellanprisutgivning om man så vill – i förhållande till den inbundna originalboken, som fortfarande regerar på marknaden.

Vad är B pocket?

Pocketb-format

Mjuka pärmar, limmad i ryggen, ca 19,5 x 12,5 cm. (Vanligt format på brittiska pocketböcker.)

#16 Vilket bokband ska du välja?

Piratförlaget: Om bokformat och inbindningar

En bok blir till!

Lämna en kommentar