Vad är hss?

HSS-snabbstål ersatte det tidigare populära kolstålet vilket ledde till ökade skäregenskaper och värmebeständighet. HSS är ett standardmaterial för universell användning och ett bra val i lite mjukare stål som exempelvis konstruktionsstål och låglegerade stål < 900N/mm2.

Vad betyder HSS slang orten?

”Eyy bror va hände igår?”

Vad är en Bram?

bram är ett annat ord för bror & brate.

Vad betyder jag är orten?

Ironi förkortning av ”Gangsta”.

Vad är orten språk?

Orten slang är olika slangord och uttryck som framförallt används i svenska förorter. Oftast där en majoritet av invånarna har utländsk bakgrund. Vissa slangord från orten är lokala medans andra är vanliga i förorter över hela landet.

Vad betyder helt Achoo?

Betyder helt enkelt okej, uppfattat.

Vad är en araba?

aaraba är ett gamalt arabiskt ord för bil, det är inte lika använtbart idag som det var för några år tidigare, men används ändå lite då och då.

Vad betyder Shoo bre?

rinkebysvenska. 2 Titeln Shoo bre betyder ’hej kompis’ på multietniskt ungdomsspråk.

Vad betyder Chorba?

Betyder soppa/gryta, kommer från Balkan och mellanöstern. Används på samma sätt som kaos. Abow bror den här festen är chorba.

Vad menas med Walla?

Slanguttryck. En engelsk ”slangstavning” av franska ordet Voilá. används frekvent av tekniknissar, nördar och de lite coolare kidsen på nätet.

Vad betyder NAZZ?

Najs, bra, coolt.

Vad kan du om orten slang?

Testa här! Vet du vad ”beckna”, ”shuno” och ”yani” betyder? Det är dags att sluta jiddra och visa vad du verkligen går för!

Hur har Förortssvenskan uppstått?

Förortssvenskan har utvecklats i mångspråkiga urbana områden i Sverige. Detta sätt att tala har flera olika benämningar. I dag talar man ofta om förortssvenska och förortsslang, men ibland används även ortensvenska eller geografiskt kopplade namn som Rinkebysvenska och Rosengårdssvenska.

Varför talar ungdomarna annat språk?

Ungdomar markerar tydligt att de inte talar så med vuxna. Det finns ett behov av att markera gemenskap gentemot vuxensamhället. Och medvetet gör man det lättast med orden. I vissa situationer kan man tala mycket ungdomsspråk.

Samir & Viktor – Va som mig (feat. 1.Cuz) [Official Video]

Z.e – HSS

ORTEN SLANGORD 1

Lämna en kommentar