Vad är imax?

Vad är det för speciellt med IMAX?

IMAX kameror

Sekvenser som filmats med IMAX-kamera kan utvidgas så att de täcker hela filmduken, vilket är exklusivt för IMAX och gör att biobesökarna kan se upp till 40 procent mer av bilden med oöverträffad skärpa, klarhet och färgmättnad för en fängslande upplevelse.

Vad kostar det att gå på IMAX?

En ordinarie biobiljett kostar 155 kronor medan priset för en Imaxbiljett i Stockholm ligger på 225 kronor.

Vilken salong är IMAX på Bergakungen?

IMAXsalongen i Filmstaden Bergakungen är invigd. Formatet IMAX Laser® installeras i salong 2 och kommer ha 214 platser, vara utrustad med stor välvd duk, laserprojektorer samt 12 högtalare som tillsammans levererar den storslagna bioupplevelse som IMAX kännetecknas av.

Är IMAX alltid 3D?

Filmen spelades in i IMAX-format men inte i 3D och filmen har blivit en succé sedan filmen började visas. Foster menar att framtida IMAX-filmer kommer att skippa 3D.

Vad menas med IMAX Enhanced?

IMAX Enhanced använder ett nytt IMAX Expanded bildförhållande på 1,90:1, vilket är närmare 16:9-förhållandet för TV:n i ditt vardagsrum. Tanken är att med IMAX Enhanced kan du se en film eftersom regissören och filmfotografen ursprungligen tänkte presentera den för publiken på IMAX-teatrar.

Vart finns IMAX i Sverige?

Det finns i nuläget två IMAX-biografer i Sverige. Cosmonova på Naturhistoriska riksmuseet och en kommersiell biograf på Mall of Scandinavia i Stockholm. Det är Nordh Bygg som bygger om salongen, som tidigare byggt om Filmstadens biograf i Täby.

Vad kostar en biobiljett 2021?

Biopasset kostar 149 kr och gäller alla föreställningstider och alla dagar på alla utvalda filmer så länge filmen visas på bio. Här köper du Biopasset.

Vad kostar en biobiljett till barn?

Biobiljetterna kostar 110kr för vuxna och 90kr för barn.

Hur mycket kostar en biobiljett till Spider Man No way home?

Biopasset kostar 149 kr och bjuder alla medlemmar på 50% rabatt på tio utvalda filmer under det kommande året.

Vad innebär VIP bio Bergakungen?

Från 2 mars ingår inte längre popcorn och dricka i biobiljetten. Istället sänker vi biljettpriset och du väljer själv dina biosnacks. Priset för en VIP-biljett är ordinarie biljettpris + 60 kr. VIP-loungen öppnar en timme före filmstart, så du har gott om tid att relaxa och ta något att dricka i den fina baren.

Får man ta med eget godis på bio Filmstaden?

Filmstaden är Sveriges största biograf-företag. De har flest biografer i Sverige. Nu har Filmstaden bestämt att det ska vara förbjudet att ta med eget godis på bio. De vill att människor ska köpa godis och popcorn hos dem istället.

Vad är IMAX laser?

Formatet IMAX® with Laser installeras i salong 2 på Filmstaden Bergakungen. Salongen får 214 platser, stor välvd duk, banbrytande projektorteknik och ett immersive sound system som tillsammans levererar den storslagna bioupplevelse IMAX kännetecknas av.

Är det värt att se i IMAX?

Formen på den gör att ingen sitter i vägen för någon annan. Hade dock hellre önskat plyschstolar än konstläder, men ändå. Sammanfattningsvis: än så länge skulle jag inte betala det rejält höjda biljettpriset för att se film på iMax. Hellre ser jag då två filmer för samma pris någon annanstans.

Finns 3D på bio?

Det är oftast stora action- och äventyrsfilmer som visas i 3D. Just nu visas till exempel filmerna Aladdin och X-Men: Dark Phoenix i 3D på bio. För några år sedan var det väldigt populärt med 3D-filmer på bio. År 2016 var året då flest biljetter såldes till 3D-filmer.

Hur stor är en IMAX duk?

Kritikerna menar att en riktig Imax-biograf ska ha en riktigt stor duk (”som ett sjuvåningshus”), likt den i Lincoln Square i New York som är 23 gånger 40 meter. Bland de biografer som brukar lyftas fram som Liemax är AMC Empire 25 i New York, som mäter 8,5 gånger 18 meter, ett skräckexempel.

En rundtur på Sveriges första IMAX-bio

David berättar om IMAX®

David besöker Filmstaden Scandinavia

Lämna en kommentar