Vad är intrum?

Vad sysslar Intrum med?

Vi arbetar för företag, organisationer och kommuner, stora som små och inom alla branscher, för att hjälpa dem att få betalt på utestående kundfordringar och få sin verksamhet att växa. Intrum erbjuder ett brett utbud av tjänster, så som inkasso, kreditinformation, betalnings- och faktureringstjänster.

Är Intrum inkasso?

Inget inkassoärende är det andra likt

Vissa inkassoärenden avklaras direkt och i andra fall hamnar ärendet hos Kronofogden. I många fall erbjuder vi slutkunden en avbetalningsplan. För Intrum handlar det om att hjälpa dig att få betalt för dina tjänster eller produkter och att få din kund att bli av med skulden.

Vilket bankgiro har Intrum?

Betalning. VARNING för bedragare som påstår att de ringer från Intrum och uppmanar dig att betala en skuld via BankID signering! Samtalen ser ut att komma från Intrums nummer 08-616 76 66 eller 08-616 77 00, men det är inte vi som ringer.

Hur ser jag mina inkassokrav?

För att se din totala skuld är det enklast att logga in på Mitt Ärende med hjälp av ditt BankID. Där både ser och kan du betala. Det går också bra att ringa vår kundtjänst för personlig kontakt.

Vem äger Intrum?

Den 27 juni 2017 fusionerades Intrum Justitia med Lindorff Group AB. Den 2 oktober samma år bytte företaget namn till Intrum. Anders Engdahl tillträdde som VD och koncernchef 18 oktober 2020.

Hur betalar man med PayEx?

När du väljer att betala med PayEx Faktura betalar du först efter att din vara skickats och du slipper uppge dina kort- eller bankuppgifter. Smidigt och säkert. * Handlaren du köpt din vara av kan, när det så särskilt anges i kassan, erbjuda en kredittid på 30 dagar från fakturadatum.

Vilket inkassobolag använder Klarna?

Merparten av Klarnas inkassoärenden i Sverige har sålts till Alektum Capital och Sileo Kapital under de senaste åren, och inkasso på entreprenad är melodin även framöver, enligt Hansson. ”På de flesta marknader outsourcar vi redan den delen till bolag som har det som kärnverksamhet och kan erbjuda ännu bättre service.

Vad är ett inkassokrav?

Inkassoföretag driver in skulder för annans räkning

Skulden har därmed överlåtits till inkassoföretaget, som skickar ut ett inkassokrav till gäldenären. Gäldenären ska skicka pengarna direkt till inkassoföretaget innan utsatt sista betalningsdag.

Vilka olika inkassobolag finns det?

10 bästa inkassoföretagen i Sverige
  • Svea inkasso.
  • Sergel Kredittjänster.
  • Gothia.
  • Visma Financial Solutions.
  • Intrum Sverige AB.
  • Alektum Group.
  • Colligent inkasso.
  • Lowell inkasso.
28 okt. 2020

Vem har bankgironummer 5014 1100?

OBS! Vi har nytt bankgironummer på fakturor från det nya fakturasystemet: 5014-1100 (Läs mer om betalning till tidigare bankgironummer längre ned under punkt 2).

Vem har bankgironummer 820 0040?

Hur man tar reda på ”Vad är för vilken betalning” på min mina e-fakturor till TeliaSonera AB på bankgiro nr 820-0040 med organisation nr 556430-0142. 3.

Vilket företag har bankgironummer?

På grund av banksekretessen får Bankgirot inte lämna ut uppgifter om banktillhörighet eller kontonummer. Däremot kan du söka på här på webbplatsen i ”Sök Bankgironummer” efter vilket företag som har vilket bankgironummer. Sök Bankgironummer finner du i toppmenyn på webbplatsens alla sidor.

Har jag fått inkasso?

När ett inkassobolag tar över din faktura skickar de ett kravbrev till dig. Där står vem du är skyldig pengar, för vad, hur mycket och när du måste betala. Det finns också uppgifter om vem du kan vända dig till. När din faktura går till inkasso tillkommer en avgift på 180 kronor.

Var kan man se alla sina skulder?

Om du har skulder som gått till Kronofogden så kan du se ditt totala skuldsaldo på deras hemsida under Mina sidor. Läs även om hur du gör en gratis kreditupplysning på dig själv för att se om du har några betalningsanmärkningar.

Hur många dagar har man på sig att betala inkasso?

Till inkasso

Respiten i inkassokravet är normalt 8 dagar. Om betalning inte sker, och ingen annan uppgörelse träffas med din kund, är det vanligt att inkassoleverantören nu går vidare med en ansökan om Betalningsföreläggande. Detta kan ske 12 dagar efter det att inkassokravet avsänts.

Är Intrum det nya Tesla? | EFN Marknad 5 februari

Aktieanalys av Intrum

The history of Intrum Justitia

Lämna en kommentar