Vad är ipl?

Vad är IPL bra för?

Vad är IPL? Det är en intensiv ljuspuls som passerar det yttersta hudlagret och påverkar och reducerar små fina kärl i ansiktet, fina acne ärr, rodnader, rosacea, solskadad hud, åldersförändringar, pigmenteringar, samt grova porer. Hudens nybildning till kollagen stimuleras och hudens åldrande motverkas.

Vad är skillnaden på IPL och laser?

Skillnaden mellan laser och IPL är ljusets våglängder

Många tror att IPL och laser är samma sak, men det stämmer inte. Rent tekniskt skiljer sig ljuset och våglängderna åt, laser använder ljus på en våglängd medan IPL är ett bredspekrat ljus med fler våglängder.

Är det farligt med IPL?

Hälsorisker med IPL liknar de med laser

Riskerna med intensivt pulserat ljus (IPL) liknar riskerna med laser. Ögat kan ta skada av det starka ljuset och huden kan få brännskador vid kosmetiska behandlingar med IPL. Precis som med laser ökar risken för brännskada om huden innehåller mycket pigment.

Hur länge håller IPL behandling?

Beroende på vilken behandling du gör får du olika resultat. Hårborttagningen är oftast permanent efter 3-4 behandlingar. För övriga behandlingar behålls effekten längre med hjälp av god hudvård och användande av solskydd. De flesta behandlingar kan behöva upprepas vid behov, oftast efter cirka 1 år.

Vad händer efter en IPL behandling?

Efter IPLbehandlingen kan man se hur pigmentfläckarna blir mörkare och inom några dagar stiger pigmentet mot hudytan och bleknar succesivt. Behandlingen upprepas ca 1-4 gånger med 4 veckors mellanrum. Vi kör endast behandling av pigment och solskador i Collagenstimuleringen.

Kan IPL orsaka cancer?

Det är mycket viktigt att du inte tar bort pigmentfläckar med laser eller IPL, eftersom dessa kan vara tecken på en hudtumör. Att ta bort sådana fläckar med laser eller IPL kan försena en eventuell cancerdiagnos. Om du vill ta bort en pigmentfläck bör den alltid undersökas av en läkare först.

Är IPL laser permanent?

Permanent hårborttagning görs oftast med IPL eller Laser, där Laser generellt ger bäst resultat, då behandling med Laser är kraftigare och snabbare.

Är IPL hårborttagning permanent?

IPL och HPL är en ljusbehandling för att stoppa hårväxt permanent anpassat för hela kroppen – skonsamt, snabbt och effektivt. Att ha lena, hårfria sommarben som riktigt gnistrar i solen är något många ser som ett måste, eller en hårfri bringa som kan både se yngre och fräschare ut.

Vilken permanent hårborttagning är bäst?

Laser är den metod som ger det bästa resultatet för permanent hårborttagning. Att lasra bort hår är den kraftigaste och mest effektiva behandlingen, även i jämförelse med IPL som inte är en lika.

Kan man använda IPL varje dag?

IPL en kommer åt de aktiva hårsäckarna. Vilande hårsäckar saknar pigment och upphettas därför inte av ipl-pulserna. Eftersom håret befinner sig i olika faser och man endast kan behandla hår i växtfas bör behandlingen upprepas normalt sett 3-6 gånger. Det är individuellt.

När ska man inte använda IPL?

Använd inte IPL på mörk hud

Mörka och mycket mörka hudtoner har större benägenhet att absorbera ljuset vilket kan leda till skador som till exempel brännskador, blåsor eller missfärgningar. Var noga med att jämföra din hudton med Lumeas hudtonsmatris, för att säkerställa att det är säkert för dig att använda IPL.

Vilken färg på laser är farligast?

Ur intensitetssynpunkt spelar det ingen större roll om laserstrålen är röd eller grön men eftersom näthinnan har en högre absorption i det gröna området så är skaderisken större för den kortare våglängden. Även risken för bländning är större för gröna laserpekare.

Hur ofta kan man använda IPL behandling?

Om du istället använder en IPL, kan du hindra håråterväxten i upp till 8 veckor* och sedan behöver IPLbehandlingen upprepas var fjärde till var åttonde vecka för att du ska bibehålla det långvariga resultatet. IPL är en bra metod om du vill kunna göra behandlingen hemma och få ett långvarigt resultat.

När lossnar håret efter IPL?

Håren lossnar på det behandlade området efter ca 1-3 veckor, när den lilla hårresarmuskeln släpper resterna av det som ligger kvar i hårsäcken, då först kan man se det färdiga resultatet av en behandling. Vilande hårsäckar påverkas inte av behandlingen utan bildar nya hår som vanligt.

Hur blir jag hårfri?

Hårborttagning med laser passar allra bäst för personer med ljus hud och kraftig mörk hårväxt. Faktum är dock att genom val av olika typer av laser kan även andra hudtyper passa för behandlingen. Lasertyperna Alexandrite, Diode och Nd:YAG är tre vanliga sorter som används.

Angela Ciliberto, RN Explains What is IPL (Intense Pulse Light)

Vad är IPL?

What is IPL? | How Does an IPL Intense Pulsed Light PHOTOFACIAL TREATMENT Work? | Pūr Skin Clinic

Lämna en kommentar