Vad är jämtlandstriangeln?

När ska man vandra Jämtlandstriangeln?

Jämtlandstriangeln är en perfekt vandringsresa sommartid både för nybörjaren och den mer erfarne fjällvandraren. Även vintertid är leder ett lagom utmanande fjälläventyr för den som vill gå på tur. Vanligast är att man inleder turen från Storulvån som är lättast att ta sig till och där du kan ta bilen hela vägen fram.

Hur lång tid tar det att gå Jämtlandstriangeln?

Jämtlandstriangeln är sammanlagt 47 kilometer och de flesta vandra den på tre dagar. Börja din vandring från Storulvåns fjällstation. Hit går transfer från tågen. Här du kan låsa in packning du inte behöver ha med dig.

Hur jobbig är Jämtlandstriangeln?

Trevlig och vacker vandring som inte är svår men kräver ändå bra kondition och starka ben och knän. Jobbig start från Storulvån så man får upp värmen. Sylarna har kök för egen matlagning.

Vad kostar Jämtlandstriangeln?

En heldagstur till toppen av magiska Storsylen, 1 762 meter över havet, med utsikt över hela fjällvärlden, vars högalpina miljöer har lockat upptäcktsresenärer sedan 1800-talet. Följ med på en dagstur med guide (pris från 795 kronor/person med STF) eller gå på egen hand.

Vilket håll ska man gå Jämtlandstriangeln?

Vandringen längs den välmarkerade leden söderut börjar med en stigning genom en park av gles fjällbjörkskog. Vandrar man Jämtlandstriangeln motsols med Blåhammaren som första stopp slingrar sig stigen västerut i kringelkrokiga svängar och kommer ut på en lång fjällplatå.

När öppnar Jämtlandstriangeln?

Vi öppnar upp våra fjällstationer och fjällstugor runt midsommar och har dem öppna fram till mitten/slutet av september. Absoluta högsäsongen är från omkring 20 juli till 10 augusti.

Hur lång tid tar det att gå 20 km?

Hur lång tid tar det att gå 1 km?
Sträcka, med kortare stopp Skogsväg (traktorväg) Lättvandrad jämn stig
20 4,10 5,00
21 4,25 5,15
22 4,35 5,30
23 4,50 5,45

22 rader till

Hur lång tid tar det att gå 16 km?

Idag vet jag att man kan räkna med 3-4 km per timme om man vandrar i lugn takt och tar tid för pauser. En normal vandringsdag tar 6-8 timmar och då tar man sig ungefär 2 mil i den takt som jag och de flesta andra vandrar inräknat lunch och kaffepaus.

Hur lång tid tar det att vandra 2 mil?

Ett ganska vanligt tempo att vandra i för många är 3km/h i lite tuffare terräng och utan större vana. Det betyder att du vandrar en mil på drygt 3 timmar och att du vandrar 2 mil på knappt 7 timmar. Tänk även på att om du tar pauser så kommer det att ta ännu längre tid.

Hur många går Jämtlandstriangeln?

Den går mellan de tre fjällstationerna Storulvån, Sylarna och Blåhammaren. Jämtlandstriangeln är en av fjällvärldens mest besöka vandringsleder. Leden nås med bilväg till Storulvån dit man kan åka både buss/taxi och bil.
Jämtlandstriangeln
Sylarna
Längd 47,2 km
Plats Jämtland, Sverige
Ändpunkter Storulvån

3 rader till

Får man cykla Jämtlandstriangeln?

Om man ska cykla leden så rekommenderar jag att man börjar med Sylarna och avslutar med Blåhammaren och Storulvån, den sträckan var faktiskt riktigt nice (åtminstone 2/3 av den) med ca. 450 höjdmeter och bra led. Den minst cykelvänliga biten väl första halvan av Storulvån – Sylarna. Den vill man helst göra bort uppför.

När stänger Blåhammaren?

Blåhammaren är STFs minsta och högst belägna fjällstation med utsikt över både norska och svenska fjäll. Vi är kända för den vällagade, lokala maten där det goda värdskapet står i fokus.

STF Blåhammaren Fjällstation.
Telefon: +46-10190 24 11
Utcheckning (senast): 10:00
Öppettider (reception): 8.00-22.00

6 rader till

Hur tar man sig till Sylarnas fjällstation?

Ta dig till Sylarnas Fjällstation

Det går ingen bilväg till Sylarna. Hit tar du dig till fots eller på skidor. Närmsta bilväg går till Storulvåns fjällstation och därifrån väntar en 16 km lätt kuperad vandring eller skidtur, längs med vägen får ni en magnifik utsikt över Sylmassivet.

Hur tar man sig till Helags?

Helags är knutpunkt för flera vandringsleder

Den kortaste vandringssträckan för den som vill bestiga Helags är från Kläppen. För att ta sig dit kör man via Ljungdalen och parkerar vid Kläppens parkering. Vandringen från Kläppen till STFs fjällstation Helags är 12 km.

Vem äger fjällen?

Staten ser sig som lagfaren ägare till området och har i egenskap av fastighetsägare jakt- och fiskerätt på området. Staten gjorde gällande i tingsrätten att den samiska befolkningen har en sedvanerättsligt grundad rätt till renskötsel inom det så kallade renskötselområdet.

Vandra Jämtlandstriangeln

Hiking in Sweden – The Jämtland Triangle

The Jämtland Triangle

Lämna en kommentar