Vad är jerusalem challenge?

Den virala dansen Jerusalema dance challenge. Häng på! Det började i februari förra året när en dansgrupp i Angola spelade in en video med sig själva när de dansade till låten Jerusalema och samtidigt åt lunch. Videon laddades upp på sociala medier och det dröjde inte länge förrän det blev en viral hit.

Hur spelar man in Jerusalema Challenge?

Hitta en yta som är stor nog att ta 4 steg i alla riktningar (fram, bak, höger och vänster). Du behöver kunna se stegen på en skärm på te. x tv, ipad, dator eller mobil. Bra om du kan få så stor bild som möjligt så blir det lättare att följa.

Varför gör man Jerusalema?

Så började Jerusalema challenge

Dansutmaningen började ta fart under februari 2020, när ett gäng dansare från Angola försökte hitta nya sätt att fördriva tiden under en av landets lockdowns till följd av coronapendemin. Gruppen filmade sig själva medan de åt och dansade och filmen fick stor spridning.

Vem sjunger Jerusalema original?

Master KG

Hur kom låten Jerusalem till?

Att just ”Jerusalema”, en låt inspirerad av sydafrikansk kyrkomusik med en touch av disco-house och med en låttext på zulu, skulle bli en global succé, var inte givet. Men nu, trots ett år av corona-nedstängning och ekonomisk kris, har låten blivit ett globalt fenomen utan motstycke.

Vem sjunger låten Jerusalem?

Master KG

Hur började dansen Jerusalema?

Det började i februari förra året när en dansgrupp i Angola spelade in en video med sig själva när de dansade till låten Jerusalema och samtidigt åt lunch. Videon laddades upp på sociala medier och det dröjde inte länge förrän det blev en viral hit.

Instruktion till dansen Jerusalema

Jerusalema Challenge – Ambulance and Rescue services of Örnsköldsvik, Sweden. Feb 2021

The Song Behind the Jerusalema Dance Challenge

Lämna en kommentar