Vad är kattmynta?

Vad händer om man äter kattmynta?

Kattmyntans effekt på din katt. Katter älskar kattmynta. Och den är helt säker – det finns inget i den som kan skada din katt. Om din katt äter en stor mängd kattmynta kan det orsaka milda magbesvär, men det är inte troligt att det kommer att hända.

Vad gör kattmynta med katten?

Genom att inandas doften av kattmynta – Nepeta cataria – får vissa katter en stund som vi kan likna med extas. Det kan helt enkelt höja din katts sinnestämmning. Även reserverade kattpersonligheter kan hamna i ett tillstånd när de utsätts för myntans kemiska förening.

Är kattmynta bra?

Kattmynta är en blommig växt som växer fritt runt om i världen och är därmed en naturlig substans som är helt ofarlig för din misse. Den aromatiska örten innehåller ett ämne som heter Nepetalakton som sägs påminna om kattens feromoner och parningssignaler vilket gör den väldigt attraktiv för de allra flesta katter.

Varför äter katter kattmynta?

Vanligtvis är det doften som stimulerar kattens energi men om katten äter växten så har det en lugnade effekt. Effekterna av kattmyntan är kort och varar oftast bara i fem till femton minuter. Efter det dröjer det några timmar innan din katt blir intresserad av kattmynta igen.

Kan man överdosera kattmynta?

Är kattmynta säkert för katter? Om du ger dina katter kattmynta ska du se till att du förvarar den utom räckhåll för barn eller andra familjemedlemmar. Även om det inte är ett giftigt ämne kan det orsaka huvudvärk och magproblem när människor äter det.

Är kattmynta och Kantnepeta samma sak?

Kantnepeta är släkt med Nepeta cataria som kallas kattmynta på svenska och är väl om möjligt ännu mer begärlig för katter. Så kantnepeta och kattmynta är alltså olika sorter.

Hur ofta kan man ge kattmynta?

Det är en smaksak hur ofta man ska ge katten kattmynta, du som kattägare känner just din katt bäst. Vissa ger kattmynta till sin katt varje dag, vissa någon gång i veckan. Det är inte farligt att ge sin katt kattmynta, men det är viktigt att tänka på att katten inte får i sig för mycket.

GER KATTEN KATTMYNTA *BLIR GALEN*

En crazycatlady hög på lite för mycket kattmynta

Kattmynta = tokig katt!

Lämna en kommentar