Vad är lm fälgar?

Re: Vad är skillnad mellan lättfälgar och vanliga fälgar? Du menar nog lättmetall fälgar. Det är gjorda av aluminium.

Hur vet man om det är aluminiumfälgar?

Du måste också ta reda på om det finns ytliga repor. Sådana tecken på användning förväntas på använda aluminiumfälgar; det är ganska vanligt. Finns inte dessa tecken kan de ha genomgått kosmetiskt arbete och det kan även innebära att fel har dolts.

Hur läser man Fälgdimension?

Fälgens mått och dimensioner

En fälgs dimensioner anges i tum. En fälg kan till exempel ha måtten 7,5 x 17, där 7,5 är bredden i tum och 17 är diametern. En fälg har även bultcirkel, navhål och ett ET mått (även kallat inpressningsmått).

Vart står tum storleken på fälgen?

Längst bak i siffer- och bokstavskombinationen finns en siffra, ex. 16, som då avgör hur många tum fälgarna bör ha. Utöver det behöver du veta vad för fälgdimension, bultcirkel, navhål och inpressningsdjup du behöver till dina fälgar.

Vilka fälgar är bäst?

Fälgar av hög kvalitet är hållbara och lätta

Gjutna fälgar är billigare och kan också vara av hög kvalitet, men de är tunga och påverkar därför bilens köregenskaper och bränsleförbrukning. Dyrare smidda fälgar är lättare och mer hållbara.

Hur vet man hur många tum En fälg är?

Om du själv vill mäta bredden på dina fälgar så ska du mäta från ytter till innerkant på fälgen. Här ska du mäta i centimeter och måttet divideras sedan med 2,54 för att få det i tum.

Vilka bilar har 4 100?

Bultcirkel 4/100
Bilmärke År Bultar
Honda Civic 91-96 4
Honda Civic 95-01 4
Honda Concerto 91-94 4
Honda CRX 92-99 4

66 rader till

Vilka däck och fälgar passar min bil?

Korrespondenstabell storlekar däck / fälgar
Fälgbredd Minimal bredd på däck Rekommenderade däckbredder
7 195 205 eller 215
7.5 205 215 eller 225
8 215 225 eller 235
8.5 225 235 eller 245

12 rader till

Vad betyder ET43?

ET43 : förskjutning av fälgen.

Hur mäter man Centrumhålet?

Mäta navhål

Navhålet mätes enkelt, diagonalt över fälgens centrumhål.

Vad är et40?

Om ET-måttet är noll innebär det att däcket är monterat i linje med monteringsytan på hjulnavet. Ju högre mått desto längre in kommer fälgen, och därmed däcket, i hjulhuset, och ju längre mått desto längre ut är däcket monterat och desto större spårvidd får det.

Vart står et måttet?

Vad är ET mått? ET är ett mått som finns inristad på varje fälg. Detta mått visar hur mycket fälgen går inåt/utåt. Ett lägre ET gör att fälgarna breddar mer utåt och ett högre mått inåt.

Hur ser man Bultmönster på fälgar?

Hur mäter man bultmönster?!
  1. 4-håls fälg. Mät avståndet centrum – centrum mellan bulthålen. Du kan även mäta från ena hålets ytterkant till motsatta hålets innerkant.
  2. 5-håls fälg. Se bilden.
  3. 6-håls fälg. Samma som på 4-håls fälg.

Hur mycket väger en aluminiumfälg?

En fälg väger från cirka 5 kilo för lättviktsfälgar och uppåt mot både 10 och 20 kilo för tyngre fälgar. En plåtfälg ligger runt 10-15 kilo medan en mindre aluminiumfälg kan ligga runt 6-7 kilo. När fälgen snurrar blir den dessutom cirka tio gånger tyngre än sin ordinarie vikt.

Vad ska man tänka på när man köper nya fälgar?

Men, ET i kombination med fälgbredd kan också vara viktigt. Du kan ju inte hoppa ”hur mycket som helst” i ET. Samtidigt avgör då även fälgens bredd. Låt säga att två fälgar med samma bredd men olika ET fungerar på en bil.

Kan man ha samma fälgar sommar och vinter?

Om du bara köper vinterdäck och använder fälgarna från sommardäcken, sparar du vanligtvis ett par tusen kronor. På så sätt blir investeringen inte lika stor första gången du ska köpa vinterdäck, och verkstaden som gör bytet kan vanligtvis förvara däcken till nästa byte.

KANTSTÖTTA FÄLGAR, SÅ LAGAR DU BILLIGT!

MOS besöker en fälgdoktor

Centrumvända fälgar till 745an [ Vlogg 14 ]

Lämna en kommentar