Vad är mobilt bankid?

Vad är skillnaden på mobilt BankID och BankID?

Vad är skillnaden mellan mobilt bank-ID och bank-ID? Mobilt bank-ID är en app som du laddar ner på din mobiltelefon eller surfplatta. Bank-ID på fil hämtar du via din internetbank och används på din dator. Det finns även bank-ID på kort, som kräver en kortläsare som ansluts till din dator som din bank förser dig med.

Hur får man mobilt BankID?

När du ska komma igång med BankID för första gången ska du gå via din internetbank.
 1. Ladda ner BankID säkerhetsapp. Det gör du från App Store eller Google Play, beroende på vilken typ av mobiltelefon eller surfplatta du har.
 2. Logga in på din internetbank och beställ Mobilt BankID. …
 3. Aktivera Mobilt BankID.

Måste man gå till banken för mobilt BankID?

Du kan också ringa ditt närmaste bankkontor och förboka ett möte för att få hjälp. Om du ringer till oss på 0771-365 365 kan du endast spärra mobilt BankID som du har skaffat via SEB. Om du har skaffat mobilt BankID genom en annan bank behöver du kontakta den banken för att få hjälp.

Kan man skaffa BankID utan att gå till banken?

BankID utan bank

Om du inte är kund hos någon av bankerna finns alternativet att skaffa ett ID-kort hos Skatteverket. Då får du nämligen ett BankID inbakat ifrån Telia på kortet.

Kan man ha både BankID och mobilt BankID?

Det går att ha upp till 8 st Mobilt BankID per enhet men bara ett Mobilt BankID per person. Exempelvis kan en hel familj ”dela” på t ex en Ipad. När du ska använda en enhet som har flera Mobilt BankID installerat behöver du ändra så att rätt Mobilt BankID används vilket kännetecknas av ditt personnummer.

Vad kan man använda mobilt BankID till?

Med avläsning av QR-kod i BankID-appen kan användaren bekräfta den fysiska närheten mellan exempelvis sin dator och mobiltelefon. I praktiken innebär det att användaren förstärker säkerheten vid identifiering och underskrift i en tjänst som presenteras på en annan enhet än den där Mobilt BankID finns.

Kan man fixa mobilt BankID hemma?

Du beställer Mobilt BankID via din Internetbank. I samband med din beställning behöver du också installera BankID säkerhetsapp om du inte redan har den installerad. Exakt hur du beställer ett Mobilt BankID skiljer sig litet åt mellan olika banker.

Hur fixar man mobilt BankID på ny telefon?

Gör så här:
 1. Ladda ner BankID-appen till din nya mobil.
 2. Logga sedan in på internetbanken med din säkerhetsdosa.
 3. Aktivera ett nytt Mobilt BankID genom att klicka i menyvalet ”Övriga tjänster” sedan ”Mobilt BankID”. Klicka på Beställ och följ instruktionerna. Klart!

Kan man skaffa BankID utan Bankdosa?

Om du saknar du säkerhetsdosa eller annat aktivt BankID – till exempel Mobilt BankID på annan enhet – är du välkommen att besöka ett bankkontor. Vi hjälper dig att beställa ett Mobilt BankID och komma igång.

Kan man ha mobilt BankID utan internetbank?

Kan jag skaffa Mobilt BankID utan internetbank? För att beställa Mobilt BankID behöver du logga in på icabanken.se eller i appen. Du kan alltså inte ringa och beställa via oss på telefon.

Vilka banker har inte BankID?

Banker du kan skaffa BankID hos
 • Hemsida: danskebank.se. Telefon: 020 – 79 48 30.
 • Hemsida: handelsbanken.se. Telefon: 0771 – 77 88 99.
 • Hemsida: icabanken.se. Telefon: 033 – 47 47 90.
 • Hemsida: lansforsakringar.se. Telefon: 0771 – 666 555.
 • Hemsida: nordea.se. …
 • Hemsida: seb.se. …
 • Hemsida: skandia.se. …
 • Hemsida: sparbankensyd.se.

Vad krävs för BankID?

För att få ett bank-id måste du:
 • ha ett svenskt personnummer. Bankerna har valt att bygga systemet kring personnummer och för närvarande finns det ingen möjlighet att få bank-id om du saknar det.
 • vara kund i någon av de banker som utfärdar bank-id.
 • vara över 18 år. Annars krävs det att även målsman godkänner din ansökan.

Mobilt BankID – så här funkar det

Bank ID – Beställa nytt BankID Steg för Steg. Swedbank via din mobil eller surfplatta

Hur du använder mobilt Bank ID | Seniorsurfarskolan | Internetkunskap

Lämna en kommentar