Vad är msc?

Vad menas med MSC?

Miljömärket visar att fisken kommer från ett yrkesfiske som klarat MSC:s miljöstandard. Oberoende experter har kontrollerat att fisket sker på ett livskraftigt bestånd och fångats med minimal påverkan på havsmiljön. Alla certifierade fisken kontrolleras årligen. Certifieringen vilar på en vetenskaplig grund.

Vad är MSC bra för?

MSC är en internationell icke vinstdrivande organisation som främjar hållbart fiske. Vi driver ett omfattande certifierings- och miljömärkningsprogram med målet att vi alla ska kunna njuta av mat från havet, både idag och i framtiden.

Kan man lita på MSC?

Ja. Du kan lita på att sjömat med det blå MSC-märket är fiskat på ett hållbart och ansvarsfullt sätt.

Vilka produkter är MSC märkta?

MSC (Marine Stewardship Council)
  • Kalixlöjrom Fryst. Bröderna Persson. Kalixlöjrom Fryst. 100 g. …
  • Panerad Rödspättafilé MSC Fryst. Feldts. Panerad Rödspättafilé MSC Fryst. …
  • Handskalade Räkor MSC. Feldts. Handskalade Räkor MSC. …
  • Fiskpinnar Frysta MSC. Findus. Fiskpinnar Frysta MSC. …
  • Hjärtmusslor MSC ca 1kg. Bergfalk. Hjärtmusslor MSC ca 1kg.

Vad betyder miljömärkningen ASC?

ASC: Förkortningen står för Aquaculture Stewardship Council. Det är en internationell märkning för odlade fisk- och skaldjursprodukter som granskar miljö- och sociala aspekter.

Vilken organisation ligger bakom MSC?

MSC är en internationell icke vinstdrivande organisation som främjar hållbart fiske. MSC grundades 1996 efter ett initiativ från naturvårdare på WWF, Världsnaturfonden, och representanter från livsmedelskoncernen Unilever, då överfisket blev ett akut och global utmaning.

Hur kan man bidra till hållbart fiske?

Ett sätt att bidra till ett hållbart fiske är att odla fisk. Odlar man fisk så minskar det trycket på de vilda bestånden men då måste man välja västätande arter. Om man odlar rovfiskar så kommer man bara att gå minus ändå. När man letar efter hållbar fiskska man titta efter KRAV- och MSC-märkning.

Vad menas med hållbart fiske?

Ett långsiktigt hållbart fiske är alltså ett fiske som säkerställer, välmående och livskraftiga bestånd och innebär minimal ekosystempåverkan – men hur säkerställs det då? Det utbredda sättet är genom olika typer av certifieringar och märkningar av produkter som ska garantera att de är hållbart producerade.

Vad finns det för miljömärkningar?

I översikten ingår 12 miljömärkningar: Svanen, EU-miljömärket, Bra Miljöval, TCO Certified, PEFC, FSC, OCS, Fairtrade, GOTS, Green Key, Miljömärkt Event och Miljöbyggnad.

Vad är MSC och varför är det viktigt med hållbart fångad fisk?

MSC:s film för undervisning

Vad är ASC?

Lämna en kommentar