Vad är övrigt på mac?

Övrigt” är allt det som inte ljud, filmer, bilder, program eller säkerhetskopior. Alltså olika former av dokument eller filer som inte känns igen för att tillhöra någon av de andra kategorierna.

Hur man får bort övrigt på Mac?

Öppna webbläsaren Safari. Gå till Safari-menyn och klicka Inställningar. Markera fliken Tillägg. Markera tillägget som du vill ta bort och klicka på ”Avinstallera”.

Hur rensar man hårddisken på en Mac?

Rensa hårddisken på en Mac för hand
 1. Rensa cache. Du har troligen sett ”Ta bort cachen” som ett sätt att åtgärda problem i en webbläsare. …
 2. Avinstallera appar som du inte använder. …
 3. Rensa bort onödiga dubbletter. …
 4. Tömma papperskorgen. …
 5. Minska röran. …
 6. Radera stora och gamla filer. …
 7. Ta bort gamla iOS-säkerhetskopior. …
 8. Radera språkfiler.
15 aug. 2017

Hur kan man frigöra utrymme på hårddisken?

Ett av de enklaste sätten att rensa bort filer som du inte längre behöver är att använda Diskrensning. Öppna Diskrensning genom att klicka på Start. Skriv Diskrensning i sökrutan och välj sedan Diskrensning i resultatlistan. Om en fråga visas väljer du den enhet som du vill rensa och väljer sedan OK.

Vad är systemdata Mac?

vad ingår i Systemdata? Delar av denna lagring är programrester, temporära filer och gamla cachar. Det innehåller även objekt som skivavbilder, arkiv, insticksprogram, tillägg och allt annat som inte passar i macOS-kategorin.

Vad är det som tar så mycket plats på min Mac?

Välj Apple-menyn > Om den här datorn, klicka på Lagring och klicka sedan på Hantera. macOS beräknar hur mycket utrymme som används av olika kategorier.

Hur gör man en fabriksåterställning på Mac?

Stäng av din Mac och tryck omedelbart på och håll ned dessa fyra tangenter tillsammans: Alternativ, Kommando, P och R. Släpp tangenterna efter cirka 20 sekunder. Detta rensar användarinställningarna från minnet och återskapar vissa säkerhetsfunktioner som kan ha ändrats. Läs mer om att nollställa NVRAM.

Hur raderar man allt på en Mac?

Använda Skivverktyg för att radera din Mac

Välj Macintosh HD i sidofältet av Skivverktyg. Ser du inte Macintosh HD? Klicka på knappen Radera i verktygsfältet och ange de obligatoriska uppgifterna: Namn: Macintosh HD.

Hur återställer man en Macbook Air till fabriksinställningar?

För att använda dig av Internet-återställningen för att installera om din Mac-dator börjar du med att stänga av datorn. Starta därefter upp datorn igen och tryck så fort du släppt startknappen ned knapparna Alt + CMD (⌘) + R på tangentbordet. Håll knapparna nedtryckta tills du ser Apple-logotypen på skärmen.

Vad fyller min hårddisk?

Öppna Inställningar från Start-menyn och klicka på den första punkten i listan – System. I menylistan till vänster klickar du på Lagring, vilket visar en översikt över datorns olika enheter. Klicka på en enhet för att få mer information om vad som finns lagrat på den.

Vad gör man när hårddisken är full?

Till dessa hör bland annat:
 1. Rensa C-disken från temporära filer.
 2. Rensa C-disken från gamla installationsfiler.
 3. Flytta utrymme från disk C till D.
 4. Flytta filer mellan hårddiskar.
4 dec. 2018

Vad gör man när lagringsutrymmet är fullt?

 1. Stänga appar som inte svarar. Android hanterar apparnas minnesanvändning. …
 2. Avinstallera appar du inte använder. Om du avinstallerar en app och behöver den senare kan du ladda ned den igen. …
 3. Rensa appens cacheminne och data. Du kan vanligtvis rensa en apps cacheminne och data via appen Inställningar på telefonen.

DS: Hur man letar igenom en macbook och frigör utrymme

Grunderna i macOS – Hur använder man en Apple-dator?

Skärminspelning på din Mac!

Lämna en kommentar