Vad är passepartout?

Hur fungerar passepartout?

En passepartout är en ram av kartong som läggs mellan fotografiet och glaset. I och med att det ger en distans till glaset skyddar det motivet mot tidigt åldrande och att bilden ska fasta i glaset. Viktigt att komma ihåg är att använda sig av ph-neutrala passepartouter, just för att undvika skador på bilden.

Varför passepartout?

Därför ska du använda passepartout

Harmonin mellan ramen och bilden blir också mycket bättre. Det beror på att den luftas och blir mer öppen mellan ram och motiv. Den andra fördelen du vinner är att bilden skyddas. Det beror på att det blir en liten luftspalt mellan glaset och passepartouten.

Hur skär man passepartout?

Passepartoutskäraren har ett vasst rakblad riktat i 45 graders vinkel och som enkelt skjuts ned i kartongen – och dras upp när man skurit färdigt. Skäraren löper i ett spår på passepartoutlinjalen så att man skär helt rakt och kan se exakt var man ska börja och sluta.

Var köpa passepartout?

Köp passepartout på Hornbach.se

Att komplettera din tavla med en passepartout passar perfekt när du har ett motiv som du vill framhäva lite extra. På HORNBACH kan du dessutom köpa måttbeställd passepartout för ditt projekt!

Hur rama in foton?

5 tips när du ska rama in tavlor
  1. Utgå från vad det är du vill framhäva i bilden när du väljer ram.
  2. Tänk ju större bild, desto större ram.
  3. En passepartout ska gärna vara bredare än ramen.
  4. Om du ramar in en tunn affisch, torrlimma den gärna på en skiva innan du ramar in.
  5. Släpp loss kreativiteten och ha ett öppet sinne!
20 nov. 2015

Vilken passepartout?

Passepartout mått

Innermåttet på passepartouten anges för att hitta vilken bildstorlek som kan monteras i den. Oftast är också innemåttet något mindre än bildens storlek så att det blir lättare att montera bilden. Om man har en bild som är 30×40 cm så är innermåttet på passepartouten 29×39 cm och yttermåttet 40×50 cm.

Hur väljer man ram till tavla?

Det första man bör veta när man letar efter ramar är att måtten som anges är innemåtten av ramen, dvs till vilken bildstorlek ramen passar. Har du en poster i 30x40cm är det en 30×40 ram du ska ha. Behöver du veta yttermåtten på ramen hittar du listens bredd nere i specifikationen.

Målar och säljer skitfula tavlor | Passpartout På Svenska #1

figgehn blir konstnär | Passpartout | #1

MIN KARRIÄR ÄR SLUT | Passpartout

Lämna en kommentar