Vad är podcast?

Vad menas med podcasts?

Podcast är som traditionell radio, fast med fördelen att du kan lyssna när och var du vill. Du kan lyssna i din mobil, dator eller surfplatta. De flesta väljer att lyssna via en app i mobilen och du kan då också prenumerera på podcasten för att inte missa när det kommer ett nytt avsnitt.

Är det gratis att lyssna på poddar?

Den är gratis En annan app du kan välja är Acast. Den är gratis, men med reklam. Har du en Android-telefon: Här kan du lyssna på poddar via den inbyggda appen Google play music. Du kan också klicka på Google play store och ladda ner till exempel appen Acast.

Vad kostar en podcast?

Vad kostar det att lyssna på podcast? Tekniken som podcasting använder, RSS, är helt öppet och gratis för alla. I princip så är podcast gratis men det finns poddar som låser in sitt material bakom en betalvägg.

Var hittar man alla poddar?

Hitta och prenumerera på poddar

Dina prenumerationer finns högst upp till vänster i Google Podcasts.

Hur gör man en egen podcast?

Mikrofon, ljudkort och inspelningsprogram är de tre viktigaste delarna i utrustningen du behöver för att starta en podcast. Grunden till ett bra ljud börjar med mikrofonen så vill du skapa en proffsig podcast behöver du investera i en kvalitetsmikrofon. Du behöver en bra mick för att få bra ljudkvalitét.

Hur stavas pod på svenska?

POD = Print On Demand.

Men POD används emellanåt även som ett begrepp för digitaltryck i små upplagor, exempelvis att man trycker 10-100 exemplar av en bok för att kunna lägga den på lager hos en distributör (exempelvis Stjärndistribution eller Förlagssystem).

Vad tjänar en Poddare?

Här är några exempel: The Bowery Boys är en podcast om New York Citys historia och tjänar över $ 3,800 / månad genom Patreon. The Last Podcast On The Left tjänar över $ 57,000 / månad bara genom Patreon. De säljer också skjortor och gör regelbundna liveshower i olika städer.

Hur finansieras poddar?

Men starta inte en podd utan en klar idé om vilken roll den har i din mediemix.

I grunden kan man säga att din podd kan finansieras på tre sätt:
 • Annonser.
 • Betalat innehåll (lyssnarintäkter alltså)
 • Sponsring.

Kan man lyssna på podcast utan internet?

Så här gör du för att lyssna på podcast utan internet

Genom att ladda ner podcasten till mobilen, surfplattan eller datorn så kan du lyssna på din favorit pod utan internet. Gå in på en webbsida eller app som har den podcast eller poddar som du vill ladda ner och lyssna på. Tryck på den podd som du vill ladda ner.

Vad kostar Apple podcast?

Podcaster i iTunes Store är gratis.

Vilken är den bästa podcast appen?

Podcast Republic är min favorit android podcast app. Det stöder iTunes- och YouTube-kanaler, har liveradioströmning, möjligheten att spara podcasts till ditt SD-kort, automatisk nedladdning, Android Wear-stöd och massor mer.

Vilka är de största Poddarna?

 • P3 Dokumentär. Samhälle & kultur.
 • ursäkta. Komedi & humor.
 • Alex & Sigges podcast. Komedi & humor.
 • Mellan Himmel och Jord. Komedi & humor.
 • Rättegångspodden. Verkliga brott.
 • Framgångspodden. Karriär.
 • Flashback Forever. Samhälle & kultur.
 • P3 Krim. Nyheter.

Kan man ladda ner poddar?

Podcastappar till iPhone och Android

Följ dina favoritpoddar. Se topplistor inom flera olika kategorier. När du börjar prenumerera på en poddladdas automatiskt nya avsnitt ner till din mobil vilket innebär att du kan lyssna även när du inte har täckning.

Hur många poddar finns det i Sverige?

Poddar på Poddindex distribueras av Sveriges Radio, Acast, Bauer Media, Nordic Entertainment Group och Podspace. Poddarna visar föregående veckas tekniska räckvidd och utveckling över tid. Utöver Topplistan finns många fler poddar listade på sidan Alla poddar, ta del av data om cirka 190 olika poddar.

Om Vi Botat Sjukdomen… | Vad Hade Du Gjort?

Så skapar du en PODCAST! | TIPS för en lyckad PODD!

Podda som ett proffs | Hur startar man en podcast

Lämna en kommentar