Vad är porer?

Vi har porer över hela kroppen som används som öppningar för hårstrån, svett och talg. När en por täpps igen av döda hudceller, talg eller smuts så bildas en pormask. Som vi nämnde tidigare är pormaskar vanligast att få i ansiktet. Men de förekommer även på ryggen, axlarna och på bröstkorgen.

Vad händer om man klämmer pormaskar?

Du bör undvika att försöka ge dig på pormaskar genom att klämma med fingrarna. Dels eftersom det kan leda till en inflammation, alltså en finne, samt att det kan bli ett ärr i huden.

Varför får man stora porer?

Generellt sett på grund av arv, kost, miljö och hudvård. Porstorleken ökar med stigande ålder. Stora porer är också vanligt när huden producerar för mycket talg.

Kan man få bort pormaskar?

Det du kan göra är att använda en peeling kräm eller mask som är lämplig för hy med pormaskar. När du peelar ansiktet avlägsnas döda hudceller, smuts och fett genom att du skrubbar hyn lätt med små slipkorn. Du kan köpa en peeling mask eller kräm från en kosmetolog.

Hur ska man klämma pormaskar?

Lägg ner pekfingrarna (inte naglarna) mot huden vid pormasken/finnen. Låt det vara en liten radie mellan fingrarna och pormasken/finnen. Tänk dig pormasken/finnen som en vulkan. Trycker du för nära/högt upp på vulkanen riskerar du att inte få med allt upp och ut.

Kan man krympa porer?

Nej, det går inte att krympa porer.

Hur tar man bort stora porer?

Börja med att exfoliera huden varsamt med en mild och naturlig peeling – gärna med antibakteriella egenskaper såsom aloe vera eller tea trea oil. På så sätt avlägsnar du ytlig smuts samt döda hudceller och får en ren hudyta att börja jobba med. Ta sedan en lång och varm dusch så att porerna verkligen öppnar upp sig.

Vilket är det bästa serumet?

1. Acasia Skincare Hyaluronic Super SerumBÄST I TEST SERUM. Serumet från Acasia var efterlängtat – detta svenska märke har nämligen utmärkt sig för sina utomordentliga produkter. Acasia Hyaluronic Super Serum lever dessutom upp till förväntningarna.

Superenkel huskur för att få bort pormaskar ★

PORTÖMNING & MASSA hudvårds-tjöt!

Hur du blir av med pormaskar! | #hudvårdsrutin #pormaskar

Lämna en kommentar