Vad är postombud?

Vad innebär det att vara postombud?

PostNord har ett rikstäckande ombudsnät med cirka 1 600 postombud och cirka 300 utlämningsställen, där våra kunder kan lämna och hämta paket, köpa frimärken och uträtta andra postärenden. PostNord samarbetar med ombud som ger god service i form av hög tillgänglighet i bra lägen och med generösa öppettider.

Vad är skillnaden på postombud och utlämningsställe?

Vad är det för skillnad mellan postombud och utlämningsställe? Hej Marie, Skillnaden är att hos ett postombud kan du lämna och hämta paket, köpa frimärken och uträtta andra postärenden. Ett utlämningsställe har inte lika bra postservice, de lämnar i princip bara ut paket och säljer frimärken.

Vilket är mitt utlämningsställe?

Om du inte vet vilket/vilka postombud du har så kan du söka upp det via ditt postnummer på www.posten.se eller direktlänk (www.posten.se/soktjanst/sok_postkontor/sok_servicestallen.jspv).

Får utlämningsställen betalt?

1Tjänar jag pengar på att vara ombud? Om det är lönsamt eller inte att vara paketombud beror på många olika faktorer och det är därför svårt att svara generellt på frågan. Den ersättning som betalas per paket är låg och det krävs mycket för att gå plus bara på den med de kostnader som finns för hanteringen.

Hur mycket får postombud per paket?

Vi kan inte direkt påverka vilka som blir ombud eller hur stor ersättningen ska vara. Ett paketombud i Direkten har i snitt mellan 8 och 14 kronor per paket, det är många parametrar som spelar in.

Vad tjänar man på Paketutlämning?

FAQ – frågor och svar om Sveriges Paketombud. Man kan vara ombud för flera aktörer och lönsamheten beror på många faktorer. Det handlade om 4–7 kr per försändelse man lämnar ut sist jag kollade upp det. Tar man ett större postnummerområde kräver det ju även ett större lager för paket.

Vilka brev kan ett postombud ta emot?

När du ska skicka en försändelse hos ditt Postnord ombud kan du välja mellan brev som får väga upp till 2 kg och levereras inom två arbetsdagar, eller brev skicka lätt som består av samma tjänst med skillnaden att det även ingår ett spårningsnummer som du kan använda dig av för att följa försändelsen.

Vad är serviceställen?

Vi tillhandahåller olika typer av service och försäljning via fyra olika koncept: frimärksombud, postombud, utlämningsställe och Företagscenter.

Kan man lämna paket hos postombud?

Det är enkelt att skicka Postpaket inrikes med Skicka Direkt. Du betalar porto via datorn och skriver ut frakthandlingarna direkt. Sedan är det bara att lämna in paketet till något av våra postombud. Du kan också köpa ditt paket från ett av våra postombud.

Kan man välja utlämningsställe PostNord?

Välj vilket ombud du vill hämta ditt paket på

Även om du blir tilldelad ett ombud, betyder det inte att du aldrig kan byta. PostNord har länge erbjudit e-handelsföretag tilläggstjänsten ”valfritt hämtställe” som innebär att konsumenten kan välja ombud i kassan.

Var är mitt paket?

Med PostNord App får du snabbt koll på var paketet befinner sig och när det väntas komma fram. Med appen och mobilt BankID kan du legitimera dig digitalt och sedan välja att själv hämta paketet, eller skicka vidare avin och låta någon annan hämta.

Mellan vilka tider levererar PostNord?

Paket, varubrev och expressbrev delas ut varje vardag, precis som det är i dag. De gula postlådorna töms också varje vardag. – PostNord får inget statsbidrag för brevtjänsten, det är portot som ska stå för hela kostnaden.

Vill bli ombud DHL?

Bli DHL Ombud Bli en del av DHL och serva våra kunder dagligen! Vill du ingå i vårt nätverk som representant för DHL, och agera in- och utlämningsställe för paket till och från privatpersoner? Fyll i formuläret här nedanför. Vi kontaktar er om intresse finns för ett Servicepointombud i ert område.

Vad är postmodernismen?

Andningssjukdomar

Från postkontor till postombud

Lämna en kommentar