Vad är prep?

Hur mycket kostar PrEP?

PrEP är godkänt i Sverige och ingår i högkostnadsskyddet. Det innebär att kostnaden för dig blir ca 200 kr i månaden.

Hur ofta tar man PrEP?

PrEP tas oralt (via munnen) en gång om dagen och bör helst tas med föda. Det är viktigt att ta tabletten ungefär vid samma tidpunkt varje dag, vilket också gör att man får en rutin så att doser inte glöms bort. PrEP minskar alltså risken för hiv vid oskyddat sex, men ger inte ett helt säkert skydd.

Vad menas med PrEP?

PrEP är en anti-viral terapi som har förebyggande effekt. Personer som tar läkemedlet minskar risken för att få hiv vid sexuella kontakter. – PrEP minskar risken för hiv vid oskyddat sex men det ger inte 100-procentigt skydd.

Hur får man PrEP?

Truvada skyddar inte mot andra sjukdomar än hiv. I Sverige har det varit oklarheter kring hur PrEP ska betalas, därför är Truvada i praktiken svårt att genom vården. Dels handlar det om priset för själva medicinen, dels om kostnaderna för hivtest och kontroll av eventuella biverkningar (minst en gång om året).

Vad är Venereologkliniken?

Venereologmottagningen är en del av hudkliniken vid Akademiska sjukhuset. Vi finns i ingång 30 och du är välkommen att boka tid hos oss för undersökning. Här arbetar läkare, sjuksköterskor och undersköterskor samt kurator med specialistkunskaper inom området sexuellt överförda infektioner (venereologi).

MEAL PREP – fyller 15 matlådor!

HUR MAN GÖR ENKEL OCH BILLIG FITNESSMAT – MEALPREP

Mat för krisberedskap #Krisberedskap #Prepping #krisberedskapsveckan

Lämna en kommentar