Vad är ransomware?

Vad är ransomware och hur skyddar man sig?

Utpressningstrojan är en skadlig programvara som krypterar dina filer eller hindrar dig från att använda datorn tills du betalar pengar (en utpressning) för att de ska låsas upp.

Hur går en ransomware attack till?

Ransomware tar din dator som gisslan och krypterar dina filer. Bedragaren begär sedan en lösensumma för att låsa upp. Normalt sett sker attacken via en bifogad fil i ett mail. Nu finns hjälp att få.

Hur funkar ransomware?

Ransomware krypterar filerna på datorn så att du inte kan komma åt dem utan en dekrypteringsnyckel. I utbyte mot dekrypteringsnyckeln krävs en utpressningskostnad, som ofta krävs i Bitcoins, en virtuell valuta som är svår att spåra.

Vad är en ransomware attack?

Ransomware är en form av malware (skadlig programvara) som krypterar filer eller hela hårddiskar, både lokalt och nätverksanslutna och därefter kräver en lösensumma från offret för att låsa upp de krypterade filerna.

Hur vanligt är ransomware?

Internationell ökning. Från och med 2012 har användningen av ransomware-bedrägerier ökat internationellt. Under de sex första månaderna år 2018 förekom det 181,5 miljoner ransomware-attacker. Detta rekord markerar en ökning med 229% jämfört med samma tidsram 2017.

Hur får man malware?

Ett virus kan vara maskerat som en bifogad fil med roliga bilder, gratulationskort eller ljud- och videofiler. Datorvirus sprids även genom hämtningsbara filer på Internet. De kan vara dolda i piratkopierad programvara eller i andra filer eller program som du kan hämta.

Vem är REvil?

Vad är REvil? REvil ransomware är en datavirus som blockerar filer och anses vara ett allvarligt hot som krypterar filer efter infektion. De skickar ett meddelandet som förklarar att offret måste betala en lösensumma i bitcoins och att om lösensumman inte betalas i tid fördubblas kraven på lösensumma.

What is Ransomware, How it Works and What You Can Do to Stay Protected

What is Ransomware?

Ransomware In 6 Minutes | What Is Ransomware And How It Works? | Ransomware Explained | Simplilearn

Lämna en kommentar