Vad är septum?

Septum eller septa kan syfta på: Septum nasi – nässkiljeväggen, uppdelning av näsan i två halvor. Septumdefekt – en onormal förbindelse mellan hjärtats förmak eller kammare. Septumpiercing – en piercing i nässkiljeväggen.

Vad betyder septum på latin?

Ordet kommer från latin och betyder ”inhägnad, staket, skiljevägg”. Men det betecknar också den broskiga skiljevägg i vår näsa som delar våra näsborrar. När vi numera hör någon säga ”jag har fått en septum” menar de förmodligen att de har fått en septumpiercing.

Hur gör man septum?

Själva proceduren varierar, vissa piercers vill att du ligger ner, med piercern lutandes över ditt huvud och andra har dig sittandes eller halvsittandes. Man kan använda en speciell tång eller pierca på fri hand, det är olika metoder och det är din piercer som avgör vilken som blir bäst på just dig.

Kan man pierca septum själv?

Först och främst, hur går det till när man gör en septum-piercing? Piercingen görs i en del under näsan där det inte finns brosk. Men den delen kan vara lite klurig att hitta, och därför bör du absolut inte pierca dig själv. Gå till en salong, och gör din research innan så du vet att stället du går till är bra.

Vart sitter septum?

Placeringen är oftast längre fram mot nästippen, men detta kan variera från person till person. Alla har en så kallad ”sweet spot”, där huden är mjuk och flexibel och det är där piercingen gör minst ont och tar kortast tid att läka.

Hur mycket kostar det att pierca sig?

Priser
Typ av piercing Pris Placering
Tragus 495:- Öra
Daith 550:- Öra
Tungpiercing 595:- Mun | Läpp
Bröstvårta / Nipple piercing 595:- Bröst

31 rader till

Hur man töjer septum?

Allmäna tips för att töja piercings

* Töj inte en örsnibb eller annan mjuk vävnad snabbare än 1mm per minst 6 veckor. * Töj inte någon broskpiercing snabbare än 1mm per minst 2-3 månader. * Hoppa inte över storlekar eller tvinga in ett smycke i en piercing. * En korrekt utförd töjning skall inte göra hål på huden.

Hur länge måste man vänta innan man byter septum?

En septumpiercing läker förhållandevis snabbt och vanligtvis kan du byta piercingsmycke i din septum redan efter 4-6 veckor om läkningen ser ut att ha gått bra. Självklart är det viktigt att din piercing känns läkt innan du byter till en annan ring.

Vad Piercar man med?

Initialt så sätter vi endast i titan, men när piercingen väl är läkt kan du välja smycken från stål, färgat titan och 18K guld för att nämna några. Silver eller guld av lägre kvalitet är inte lämpligt, även om du kan bära det i dina örsnibbar.

Kan man ta ut septum piercing?

I septum är det enkelt att byta smycke själv så du kan enkelt variera stil beroende på vilket piercingsmycke du väljer. Läkning och hälsa går hand i hand, det är därför viktigt att du är frisk när du piercar dig och att du under läktiden är hälsosam.

Hur mycket kostar det att göra en septum piercing?

Nedan visas normalpriser.
Placering Pris Rekommenderad rengöring
Läpp (under/över) 500 kr (800 kr/par) 0 kr
Navel 500 kr 80 kr
Näsvinge 500 kr (800 kr/par) 120 kr
Septum 500 kr 0-120 kr

16 rader till

PIERCAR SEPTUM | VLOGG

MIN SEPTUM PIERCING

IDA PIERCAR SEPTUM!

Lämna en kommentar