Vad är serum bra för?

Serumet når djupast ner i huden av dina produkter och ger därmed också bäst effekt på hudens levande celler. En återfuktande creme vårdar och skyddar epidermis, hudytan, medan serumet bygger upp en bra hudhälsa längre ner i dermis. Det balanserar hudens funktioner och stärker huden.

När ska man lägga serum?

Serum tillämpas efter rengöring och toning, men innan mjukgörande kräm. Helst applicerar du serum medan huden fortfarande är lätt fuktad från rengöringen. Som med rengöring och mjukgörare, glöm inte att inkludera halsen och dekolletage vid användning av serum.

Varför ska jag använda serum?

Serum är utvecklat för att tränga djupt ner i huden och boosta den med aktiva ingredienser. har en lätt konsistens som snabbt absorberas in i huden. Den innehåller aktiva ingredienser och boostar dagcremen, men ersätter den inte. återfuktar och skyddar huden under dagen.

Är serum bra för ansiktet?

Serum för ansiktet kan ge fantastiska effekter för huden. Det kan användas för att bekämpa, förebygga och underlätta flera hudvårdsbesvär. Serum kan exempelvis ha bra effekt mot rynkor, torr och livlös hy, hyperpigmentering, fina linjer och ärr efter akne.

Är serum nödvändigt?

Det finns helt enkelt många olika serum för många olika behov. Alla behöver inte serum i sin hudvårdsrutin. Har du en ung hud utan problem finns det ingen anledning att använda serum. Har du en mogen hud utan problem och du trivs med din rutin behöver man inte heller ha serum.

I vilken ordning tar man serum?

Applicerar man en creme eller ansiktsolja, som har större molekyler, innan serumet, så kan serumet inte tränga ner och göra sitt jobb. För att få bukt på torr hud i vinter så är det alltså serum först och sedan ansiktsolja och / eller creme som gäller.

Hur länge ska man vänta mellan serum och kräm?

De är också oftast vattenbaserade vilket gör att andra produkter kan penetrera igenom. Cremer och oljor som är näringsrika ska appliceras sist då de kapslar in alla aktiva ingredienser man har applicerat på huden. Vänta en stund mellan varje lager så att produkten får chans att sjunka in i huden.

Vilket är det bästa serumet?

1. Acasia Skincare Hyaluronic Super SerumBÄST I TEST SERUM. Serumet från Acasia var efterlängtat – detta svenska märke har nämligen utmärkt sig för sina utomordentliga produkter. Acasia Hyaluronic Super Serum lever dessutom upp till förväntningarna.

Hur länge ska serum sjunka in?

När du applicerar serum på halsen, stryk det på huden i uppåtgående rörelser så att du inte drar huden nedåt. Serumets tunna konsistens gör att det bör appliceras efter rengöring och toner, men före fuktcreme. Låt serumet sjunka in i huden under cirka tio sekunder innan du applicerar solskydd eller fuktcreme.

Får finnar av serum?

I genomsnitt tar det ca 2-8 veckor för huden att vänja sig vid nya hudvårdsprodukter och först därefter kan du se resultat. Initialt kan man uppleva en försämring av huden i form av torrhet, rodnad och finnar. Detta är en del av utrensningsprocessen och helt normalt.

Vilket serum är bäst mot rynkor?

1. Bäst i test – Clarins Double Serum Complete Age Control. Detta serum är bra för förstorade porer, ojämn hudstruktur, fina linjer, slapp hy och rynkor. Det är med andra ord på det viset att det passar extra bra för mogen hy.

Varför kan serum verka så snabbt?

Molekylerna hos serum är små och penetrerar ner i det mellersta hudlagret, där näringsutbytet pågår och näringsämnena från serumet lätt tas upp och absorberas snabbt av huden. Serum fungerar också som en katalysator till vår övriga hudvårdsrutin, att effekten av våra produkter kan förstärkas upp till 3 gånger.

Hur många serum kan man använda samtidigt?

Har man känslig hy så ska man rent generellt inte bada i mängder av olika produkter men är huden tålig så kan man jobba med flera serum så länge huden klarar av det. Vissa har allt mellan 4-8 serum och då kan det vara läge att dela upp användandet. Några på dagen och andra på kvällen.

Måste man ha kräm efter serum?

Återfuktande serum tillför fukt och ger näring åt huden på djupet. Använd helst med en fuktkräm som appliceras efter ansiktsserumet. Det är bäst lämpat för torr hud men kan även användas av personer som har kombinerad hud.

Vad kännetecknar ett serum?

Serum innehåller kraftfulla och aktiva ingredienser som tränger in djupt ner i huden. Dessa ingredienser boostar huden med näring och absorberas snabbt! Molekylerna i serum är mindre än i exempelvis ansiktscreme vilket resulterar i att de lättare tränger in i huden!

Vad är serum och varför ska man använda det? | Hudvårdsrutin #hudvård

Vad är ett serum och varför ska jag använda det? Emma S.

MIN HUDVÅRDSRUTIN Morgon & Kväll (samt mina favoritprodukter)

Lämna en kommentar