Vad är sli?

Hur fungerar SLI?

Koppla ihop flera grafikkort (sli)

Nvidias lösning kallas sli (Scalable Link Interface), vilken stödjer upp till fyra anslutna kort. Notera att sli kräver att det är samma grafikkrets på alla kort som ansluts. Det går alltså inte att parköra ett Gtx 970 och ett Gtx 1060.

Vad är SLI play?

SLI Play från SLI Education är Sveriges marknadsledande playtjänst för skolan. Hos oss hittar du samtliga titlar från Kunskapsmedia, Eduklips, ETS Media, Solfilm Media och Eduflix tillsammans med ett varsamt utvalt innehåll av utbildningsfilm, dokumentärer och spelfilmer.

Vad är skillnaden mellan SLI och Crossfire?

AMD har en liknande teknik kallad Crossfire som möjliggör upp till fyra separata grafikkort i en dator. Till skillnad mot SLI kräver dock inte Crossfire två grafikkort av samma modell, utan det enda som erfordras är att korten har samma GPU-arkitektur.

Hur skapar man ett SLI konto?

Gå till www.sli.se/dalarna. Klicka på hänglåset uppe till höger och välj ”skapa konto”. Eleven fyller sedan i uppgifterna och anger att de är ”elev”. Sedan får de ett meddelande till den e-postadress de uppgivit, klickar på länken i meddelandet och väljer där ett lösenord.

Hur man loggar in på SLI?

Du kan logga med din registrerade e-postadress och med det lösenord du har angett eller med någon av knapparna för t. ex. Google, Skolfederation, m.m. om din skola använder det.

Kan man ha två olika grafikkort i datorn?

SLI står för ”Scalable Link Interface” och är en grafikteknologi från Nvidia som gör det möjligt att koppla ihop fler än ett grafikkort i datorn. Den vanligaste SLI-lösningen är ”2-vägs SLI”, vilket innebär att du parar ihop två grafikkort.

Vad kostar SLI play?

Avgiften för SLI Play är 65 kronor per studerande. Bindningstiden är 12 månader. Ingen kostnad för lärarkonton. Avgiften för Läshörnan är 62 kronor per konto, gäller både studerande lärare.

Vad behövs för att SLI CrossFire skall fungera?

SLI kräver att du använder identiska GPU:er (så en GTX 1080 kan bara användas med en annan GTX 1080 – även om märket på kortet inte spelar någon roll), medan CrossFire kommer att fungera med olika GPU:er med samma arkitektur (en RX) 580 kan CrossFired med en RX 570, men inte med en R9 390)

Vad är PCI Express x16?

PCIexpress x16-versionen är den enda varianten som används för grafikkort. PCIexpress x1 är i stället tänkt som ersättare till PCI-anslutningen. Observera att PCIexpress inte är samma anslutning som PCI-X. Den sistnämnda anslutningen användes förr i serversammanhang och har olyckligtvis ett liknande namn.

Vad är GPU dator?

GPU-enheter (Graphics Processing Unit) som finns i grafikkort och i delar av skärmsystemet är en specialiserad processor som snabbt kan köra kommandon för manipulering och visning av bilder. GPU-accelererad databearbetning möjliggör snabbare prestanda inom ett flertal områden som design, animering och videoprogram.

Gör egen fluffig slime!

VAD DU BEHÖVER VETA OM DU SKA BACKPACKA

Slut, slutar, klar, (vad är skillnaden?)

Lämna en kommentar