Vad är spirulina?

Vad är spirulina bra för?

Spirulina kan hjälpa dig att stärka ditt immunförsvar. Algen kan bistå dig genom att rensa bort gifter från kroppen. Tack vare spirulina kan du sänka inflammationer i din kropp. Algen kan hjälpa mot affektiva störningar (förbättra hur du mår och ditt humör genom att öka produktionen av serotonin.

Kan man äta spirulina varje dag?

Spirulina är mycket näringsrikt

En normal daglig dos av spirulina ligger på mellan 1-3 gram men du får god effekt från doser upp emot 10 gram per dag. Högre doser än så ger ingen ytterligare effekt. En matsked torkat spirulinapulver, 7 gram, innehåller: 4 gram protein.

När på dagen ska man ta spirulina?

Tips! Spirulina tas upp bäst av kroppen om du äter den på fastande mage, och har också en uppiggande effekt så den gör sig utmärkt på frukostbordet.

Är spirulina bra för levern?

Hjälper till att ta bort toxiska tungmetaller

Spirulina är viktigt för att ta bort tungmetaller som kvicksilver, aluminium, bly, kadmium och giftig koppar från levern, reproduktionssystemet, tarmsystemet, sköldkörteln och hjärnan.

Hur mycket spirulina ska man ha i en smoothie?

Grön smoothie med spirulina
 • 2 nävar färsk spenat.
 • 0,5 st gurka.
 • 0,5 st citron eller apelsin.
 • 1 st kiwi.
 • 0,5 st banan.
 • 3 cm färsk ingefära.
 • 2 tsk spirulina.

Vad är det för skillnad på spirulina och Chlorella?

Chlorella är en grönalg, vilket innebär att den har omkring tio gånger mer klorofyll än den spirulina och gör den mer lämplig för detox. Det innehåller mer järn och en speciell tillväxtfaktor som kan hjälpa till att reparera skador på nervvävnad och är perfekt för de med hjärn- och nervsjukdomar.

Är spirulina bra för håret?

Spirulina har länge varit känt för att främja hårets tillväxt. Spirulina innehåller stora mängder av aminosyror, fettsyror, vitamin A och beta-karoten, som alla är bra för håret. Spirulina används ofta som en alternativ medicin för att förhindra förlust av olika typer av håravfall.

Vilka kosttillskott är farliga?

 • Magnesium. För högt intag av magnesium från kosttillskott kan ge diarré.
 • A-vitamin. Vitamin A i stora doser är skadligt. …
 • C-vitamin. Höga doser av C-vitamin kan orsaka till exempel diarré och möjligtvis också njursten hos känsliga personer.
 • D-vitamin.

Vilken spirulina är bäst?

Testvinnare – Bästa spirulinan
 • Bästa spirulina kapslar: Healthwell Spirulina Kapslar EKO.
 • Bästa pulver: Healthwell Spirulina EKO.
 • Bäst tabletter: Holistic Active Spirulina Tabletter.
 • Bästa multitillskott med spirulina: Alg-Börje Algtabletter.
 • Bästa externa kundbetygen: Superfruit Spirulina Pulver.

Vad är bra med vetegräs?

Vetegräs innehåller nästan 50 % fibrer, som bidrar till en normal magbalans och allmänhälsa. Dessutom innehåller det flera basbildande mineral, som bidrar till en normal syra-basbalans. Vår kropp ska varken vara för basisk eller för sur, men med dagens kosthållning är det lättare för oss att bli försurade.

Hur mycket Chlorella ska man ta per dag?

3-4 gram per dag är en normal första dosering. Du kan öka dosen till 5-7 gram per dag efter ett tag. Chlorella innehåller högvärdigt protein med stor upptagningsförmåga. Det är naturligtvis svårt att säga vad exakt man kommer att känna när man tar en så näringsrik alg i höga doser.

Kan man blanda spirulina och Chlorella?

Spirulina och även andra alger som till exempel chlorella är väldigt utrensande, då de samlar upp tungmetaller och gifter för att sedan föra med dem ut via avföringen. Där kan du komplettera med andra tillskott också, såsom svavel (MSM), som har en liknande effekt.

Är det bra att äta klorofyll?

Det är viktigt att äta klorofyll året om, men särskilt om man har besvär i kroppen, då det är antiinflammatoriskt och motverkar bland annat infektioner. Det kan vara bra att tillägga att dessa gröna grönsaker och alger innehåller vitamin K, vilket gör att det motverkar effekt från blodförtunnande läkemedel.

Kan Chlorella vara farligt?

Även om algen inte är farlig kan det uppträda några övergående symtom i början i form av magpåverkan, ökad luftbildning och lösa avföringar. Om du intar en stor, daglig dos av Chlorella, kan det också medföra grön urin eller avföring, men det beror på klorofyllinnehållet i algen och är inte farligt.

Är Chlorella blodförtunnande?

Vissa individer som har allergier mot Chlorella bör undvika att ta det. Kontraindikationer – Kombination av höga doser Chlorella samt vitamin E och Omega 3 kan ha starkt blodförtunnande verkan. Försiktighetsåtgärder – Svåra hjärt-kärlsjukdomar, njursvikt, blödarsjuka. Synergister – Fettsyror och fettlösliga vitaminer.

Dr. Joe Schwarcz: The truth about spirulina

What is Spirulina?

Hur man lär sig gilla grönsaker? Spirulina mukbang

Lämna en kommentar