Vad är storpocket?

För dig som tycker att texten i pocketböcker är för liten och föredrar ett större format, så finns storpocket. Storpocket har mjuka pärmar, men är i större format och med större text än vanliga pocketböcker. Formatet på storpocket är 135×210 millimeter.

Hur stor är storpocket?

Pocketböcker har inget standardformat, men håller sig oftast runt 110×178 mm. Bilden visar en bok med mjuka pärmar, ”Skarpa skärvor”. Det finns även format som kallas storpocket. Dessa brukar ha ett format nära A5, dvs 148×210 mm.

Varför storpocket?

Storpocket är inget annat än ett sätt att relativt snabbt förse den läshungriga publiken med en attraktiv titel till lågt pris. Det handlar om en tydligt aviserad lågprisutgivning – eller mellanprisutgivning om man så vill – i förhållande till den inbundna originalboken, som fortfarande regerar på marknaden.

Vad är skillnaden på kartonnage?

Häftad: Mjukband med limmad, trådbunden eller häftad rygg. Inbunden: Hårdband med trådbunden rygg eller hårdband med limmad rygg och skyddsomslag. Kartonnage: Hårdband med limmad rygg utan skyddsomslag. Klotband: Hårdband klätt med klot, trådbunden rygg.

Vad är Mjukband?

En mer exklusiv bandtyp som var vanligare förr. Pocket och storpocket är exempel på mjukband, det vill säga böcker med böjliga pärmar. Vad en pocketbok är vet de allra flesta. En storpocket är en pocketbok i ett större format, 135 x 210 mm jämfört med en vanlig pocket som är 110 x 178 mm.

Vad är skillnaden på storpocket och pocket?

Storpocket | Böcker

För dig som tycker att texten i pocketböcker är för liten och föredrar ett större format, så finns storpocket. Storpocket har mjuka pärmar, men är i större format och med större text än vanliga pocketböcker. Formatet på storpocket är 135×210 millimeter.

Vad är en B pocket?

Pocketb-format

Mjuka pärmar, limmad i ryggen, ca 19,5 x 12,5 cm. (Vanligt format på brittiska pocketböcker.)

Vad är kartonnage bok?

Kartonnage: Hård pärm utan skyddsomslag, vanligen limmad, enklare bindning och enklare papper. Pocket: Mjuk pärm, limmad rygg, litet format, ska få plats i fickan.

Vad innebär det att en bok är inbunden?

Inbunden – Bindning med tråd, vanligen med skyddsomslag. Variationer med limning förekommer. Kartonnage – Enklare bindning, vanligen limmad, hård pärm och enklare papper.

Vad menas med Kartonage?

Enklare bindning, vanligen limmad, hård pärm och enklare papper.

Vad är bokformat?

Pocket och storpocket är exempel på mjukband, det vill säga böcker med böjliga pärmar. Storpocket är en pocketbok i ett större format, 135 x 210 mm jämfört med en vanlig pocket som är 110 x 178 mm. I andra länder finns flera olika varianter på pocketmått.

Vad är Halvklotband?

Halvklotband har rygg och hörn av klot/väv och pärmsidor av papper. Klotryggband har såväl hörn som pärmsidor pappersklädda.

Kan täcka bokband?

Den traditionelle bokbindaren utför själv alla arbetsmoment, inklusive konstnärliga överväganden, fram till det färdiga bokbandet. Vid industriellt bokbinderi har man mekaniserat de olika arbetsmomenten, vilket är en förutsättning för framställning av stora upplagor.

Vad kallas bokens framsida?

Omslaget ger läsaren det första intrycket av boken. Det är ett viktigt verktyg för marknadsföringen och omslaget bör därför vara tilltalande och intressant.

Vad är en Board Book?

Board book – tjock kartong, hållbara barnböcker för de minsta. CD-bok – ljudbok på CD-skiva. Danskt band – mjuka pärmar med invikningsbara flikar, måtten kan variera, men danska band är i regel större än en vanlig pocket. Excess – inbunden minibok (8x11cm) i tvärformat med vanlig fontstorlek.

Vi diskuterar: Bokformat

#16 Vilket bokband ska du välja?

Piratförlaget: Om bokformat och inbindningar

Lämna en kommentar