Vad är sumak?

Vad är sumak på svenska?

Sumak eller bärsumak (Rhus coriaria) är en upp till 3 meter hög buske med finflikiga blad, vita blomklasar och runda rostfärgade frukter. De torkade frukterna, hela eller malda till pulver, används som krydda.

Var hittar jag sumak?

Sumak växer runt Medelhavet och i Mellanöstern. tempererade områden i hela världen. Den största artrikedomen finns i Nordamerika, Östasien och södra Afrika.

Var kan man köpa Sumac?

Sumac Malen 50g Sevan | Handla online från din lokala ICA-butik.

Vad kan man ta istället för sumak?

Sumak– Mellanösterns “salladskrydda”

Det är svårt att ersätta den med något annat men om du inte hittar sumak i butikerna och ska följa ett recept med den så kan du istället ta riven citronskal och lite citronsaft.

Hur giftig är Rönnsumak?

Odla svarar: Det finns inga anteckningar på Giftinformationen om att rönnsumak skulle vara giftig. Eventuellt ska man vara försiktig med mjölksaften i den. Apträd, eller brödgran som den också heter (Araucaria), är mest harmfull för sina vassa blad.

Vad innehåller Klicha krydda?

Klichakryddan som bland annat består av fänkålsfrön och kryddpeppar, hittar man i orientaliska livsmedelsbutiker. Häll mjöl och bakpulver i en bunke. Smält smöret och häll över mjölblandningen och knåda till en smulig massa.

Finns sumak i Sverige?

I Sverige är den nordamerikanska rönnsumaken Rhus typhina vanligast. Honbuskarna av denna art får karminröda fröställningar som lyser upp trädgården under hela vintern. Jord/läge: Sumak mår allra bäst i väldränerad sandjord som innehåller mycket näring och kalk, men andra sorters jord kan också fungera.

Vad heter zaatar på svenska?

Za´atar, som även kallas syrisk oregano, är en kryddblandning med ursprung i Mellanöstern. Kryddblandningen är lika god att strössla över en slät soppa som på avokadomackan eller äggröran.

Var köper man sju kryddor?

Sju Kryddor Påse 60g | Willys.

Dill & Sumak är vad som som gör denna krämiga potatissallad SÅ god! Syran från sumaken och citron…

Vad är ljud och oljud? – Studi.se (Fysik)

Vad är mänskliga rättigheter? (Samhällskunskap) – Studi.se

Lämna en kommentar