Vad är sup?

Vad menar man med SUP?

SUP (Stand Up Paddling) är en sport som börjar bli ganska vanlig och är för de flesta första steget in i vattensporternas värld. Den påminner ganska mycket om vågsurfing, men brädorna är generellt lite större och man står upp och paddlar sig fram istället. Detta gör sporten väldigt mångsidig.

Är SUP bra träning?

SUP-fitness är ett otroligt effektivt sätt att träna hela kroppen. Här tränar du otroligt effektivt din styrka, uthållighet och balans på sätt som är svåra att göra på land. Det är dessutom en träningsform som samtidigt utvecklar både kroppskontrollen och koncentrationen. Brädan är densamma som för SUP-yoga.

Är SUP svårt?

För den som aldrig provat sup kan det se svårt ut och många tror att det är samma sak som att stå upp och hålla balansen i en kanot. Men faktum är att sup är enklare än många andra vattensporter och en aktivitet som passar alla åldrar, oavsett tidigare surferfarenheter.

Vad tänka på köpa SUP?

Vid köp av SUP är det väldigt viktigt att tänka på trycket, hur mycket PSI den kan ta, detta avgör vad SUP brädan har för kvalité. Brädor av hög kvalité ska kunna ta 15 – 20 PSI för att uppnå maximal styvhet, så brädan inte blir konkav, eller “bananformad” när man belastar den.

Vilka muskler tränas vid SUP?

Att tränaSUP är en unik träningsform som du inte hittar lika enkelt i andra träningsformer. Här tränar du upp allt från styrkan och balansen i dina fötter till vader, lår, core, armar och överkropp.

Vad tränar man när man paddlar kanot?

Vid ett paddeltag används i stort sett alla kroppens muskler. Rygg, armar, bröst och axlar är de muskelgrupper som får jobba mest. Mag- och benmuskler används också då kraften från paddeltagen delvis kommer från benen och magmusklerna aktiveras för att stabilisera rörelsen.

Vad gör man när man Suppar?

Stolpiller. Det verksamma ämnet i stolpiller är uppblandat med fett eller vax som smälter inne i ändtarmen. Ämnet kan tas upp i blodet via ändtarmens slemhinna. Det sprids sedan i kroppen till det ställe där det ska verka.

Hur högt tryck i SUP?

För att en SUP skall bli tillräckligt hård så måste du passera 15PSI i tryck. Då blir de tillräckligt hårda för att vara bra att paddla på. Under det trycket så är de hemska och bör anses som badleksaker snarare än SUP brädor.

Hur mycket vikt klarar en SUP?

SUP-brädan är en uppblåsbar paddleboard och är därför lätt att transportera. När du vill ut på vattnet behöver du bara pumpa upp den med den medföljande pumpen. Du kan även köpa till en elektrisk pump om du vill att det ska gå lite snabbare. Brädan klarar av en belastning på max 100 kilo.

Hur bra är Biltemas SUP?

Har testat den och tycker det är en helt ok SUP för den summan. Paddeln är lite fattig annars helt ok som sagt. Biltemas modell heter spk1 och passar nog lättare personer bäst, upp till 60/70 kg typ.

Hur är rustas SUP?

En SUP påminner om en surfbräda, men är generellt större både till längden och bredden. Istället för vind eller vågor används en längre paddel för att ta sig fram. Rustas paddelbrädor är uppblåsbara, vilket gör dem enkla att ta med sig.

Vilken uppblåsbar sup är bäst?

Nrs Escape Inflatable Sup Board 14.0 (“Bäst i test”)

Denna sub bräda är utnämnd till bäst i test 2021 och är en populär uppblåsbar sup för paddling på lång distans. Brädan är mycket slitstark och har dubbla sidoväggar vilket gör den extra stryktålig och hållbar.

Vilken är den bästa SUP brädan?

Vissa vill glida fram sittandes medan andra vill paddla ståendes så snabbt det bara går, men oavsett vad man är ute efter vill man ha det bästa. Vi har testat ett större urval av olika populära SUP brädor och kommit fram till att den bästa SUP brädan 2022 är Aqua Marina Fusion SUP.

Learn to SUP in 5 minutes- How to Stand Up Paddleboard

What is SUP? 8 WAYS to enjoy stand up paddle boarding

SUP bräda – hur gör man

Lämna en kommentar