Vad är tamarind?

Vad är Tamarind pasta?

Den kan användas till sås, mos, marmelad, soppor och marinader. Det är en ärtväxt vars frukter är ätliga och har ett mörkbrunt innanmäte. Används som smaksättare i starka och syrliga rätter.

Hur smakar Tamarindsås?

Tamarind används i HP-sås och Worcestershiresås för den syrliga smaken, och ingår ofta i de olika asiatiska köken.

Vad kan man ersätta Tamarindpasta med?

Tamarindpastan kan ersättas med limesaft eller vinäger.

Hur används Tamarind?

Tamarind är en klibbig, sötsur frukt som växer på träd i långa baljor. Den används i Worcestershiresås och adobosås, liksom i många grillsåser. Tamarindjuicen används t ex till Satay, Pad Thai och curryrätter. Den växer i Asien samt i Central- och Sydamerika där den används mycket dessa regioners kök.

Var kan jag köpa Tamarindpasta?

Köp Tamarindpasta online hos Lyckasmedmat.se.

Hur odla Tamarind?

Blötlägg frö i ljummet vatten 1-2 dygn eller tills det yttre skalet mjuknar och kan pillas loss. Plantera i fuktig såjord på 5-10 mm djup, dra en plastpåse över så att fukten bevaras och låt krukan stå varmt men skyddat mot direkt solsken. Vid en temperatur på +20-30 grader gror fröerna oftast inom ett par veckor.

Vad är Tamarindkoncentrat?

Ingredienser: Tamarind 80%, vatten, konserveringsmedel(E211). Näringsinnehåll Per 100 g: Energi 235 kJ / 56 kcal, Fett 0 g, Varav mättat fett 0 g, Kolhydrat 11 g, Varav sockerarter 7,7 g, Protein 0,7 g, salt 0,86 g.

All About Tamarind!

What is Tamarind (Tamarindo)?

18 Amazing Uses & Health Benefits of Tamarind Seeds including Knee Pain

Lämna en kommentar