Vad är tolle?

Tolle är egentligen en förkortning av bajstolle, men betyder fortfarande bajskorv. Med andra ord, tolle = bajstolle = bajskorv. Inte ett fult ord, men bör nog inte yttras för många gånger i lönesamtalet med chefen.

Vad betyder Vång på skånska?

Vång är ett äldre provinsiellt, sydsvenskt ord med betydelsen park, äng, inäga, öppet fält och liknande.

Vad betyder Hossor på skånska?

Skånskt uttryck för strumpor.

Vad betyder Tolle på skånska?

Skatteverket dömer ut namnet som ”ett relativt välkänt skånskt ord för avföring”. I den svenska folkbokföringen finns 34 personer med förnamnet Tolle. Namnet förefaller vara mest frekvent längs västkusten.

Har Vanger synonym?

Vad betyder och hur uttalas vang

Vang uttalas vang och är ett substantiv -en -er. Vang betyder: vangstycke.

Vad betyder Ålahue?

Ordet ålahue är en synonym till idiot och knast och kan bland annat beskrivas som ”(skånska) ålhuvud”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ålahue samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad kommer MÖG ifrån?

2012 (1 dec): Nytt liv i luckan på slottet (Sydsvenskan): Jag har två barn själv och då känns det extra meningsfullt att göra bra saker för dem. Det finns så mycket mög för barn. Etymologi: Från fornnordiska myk.

Vad är Hossor?

Stavningen varierar mellan hosor, hossor och håsor. En hosa är en strumpa. Men det är ett härligt land med många dialekter.

Var talar man skånska?

De traditionella skånska dialekterna, Skånemålen, talades inte bara i Skåne utan även i vissa angränsande områden i Småland (socknarna Markaryd och Hallaryd) och Blekinge (Listers härad, det vill säga Blekinge väster om Mörrumsån).

Hur man pratar skånska?

Skånska är ett samlingsnamn för de lokala dialekter som talas runtom i Skåne. Dessa dialekter har gemensamma drag med danskan, exempelvis att p, t och k förmjukas efter långa vokaler. What is this? Några tydliga exempel är kaka, som uttalas kaga på skånska eller pipa som uttalas piba.

Kan en skåning vara?

Skåning kan beskrivas som ”person från Skåne”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skåning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Tolle o Benke på Framnäs del 1

Vad är AST?

Att bli kär (Biologi) – Studi.se

Lämna en kommentar