Vad är yakiniku?

Vad betyder Yakiniku?

Yakiniku är en japansk maträtt vars namn ordagrant betyder “grillat kött”, och används också i betydelsen “barbecue”. När man äter på en yakinikurestaurang sitter man vid ett bord med en kolgrill i mitten där man själv grillar det kött som kommer in.

Hur äter man Yakiniku?

Olika såser att doppa köttet i

Mums. Såsen är ofta baserad på soja sås med smak av vitlök och sesamfrön, det finns många varianter här. Ibland doppar man även köttet i en sås baserad på citron eller yuzu (yuzu är en japansk citrusfrukt, som en blandning av citron och clementine).

Vad är Yakiniku sås?

Bästa Yakinikusåser. Den vanligaste såsen är gjord på sojasås blandat med sake, mirin, socker, vitlök, fruktjuice och sesam. Ytterligare koreanska sidrätter serveras också för att variera smakerna och de kan innehålla kimchi, nameul och bibimbap. Yakinikusåsen är en söt och smakrik japansk BBQ –sås.

Var kommer Yakiniku ifrån?

Yakiniku är en snabblagad japansk klassiker. Den krämiga kålsalladen passar fint till det kryddiga köttet. Servera med rostade sesamfrön, salladslök, ris och lime.

Vad äter man för mat i Japan?

Välkända japanska maträtter
  • Friterade rätter (揚げ物, agemono)
  • Donburi (丼ぶり)
  • Grillade och stekta rätter (焼物, yakimono)
  • Nabemono (鍋物)
  • Nudlar (麺類, menrui)
  • Sojarätter.
  • Ris (ご飯物, gohanmono)
  • Sashimi (刺身)

Hur mycket kalorier är det i Yakiniku?

Näring/portion: Ca 550 kcal, 14 g fett, 43 g protein, 61 g kolhydrater.

Vad kan man använda istället för sake?

Sake är en starkare alkoholhaltig dryck. Om du vill byta ut den kan du använda en torr cherry, och om du vill skippa alkoholen kan du istället ta motsvarande mängd vinäger.

Vad är Mirin Fu?

Mirin är en icke alkoholhaltig, osaltad söt risvinäger som ger en orientalisk accent och sötma till din mat. Använd den till teriyakisåser, sukiyakisåser eller marinader.

Yakiniku in Tokyo : Some Tips on How to Eat Yakiniku

Yakiniku med lövbiff – Mat på 15 minuter

Yakiniku är ett japanskt rätt som går hem hos många. Tar ca 30 min att lagas.

Lämna en kommentar