Vad är zoom möte?

Zoom är ett program där man kan hålla olika typer av onlinemöten. Det kan vara allt ifrån videokonferens, röstsamtal och gruppchatt till att dela upp mötet i olika smågrupper, allt i samma nättjänst.

Hur funkar Zoom möten?

Zoom fungerar via webbläsaren, ett nedladdat program på din dator eller via mobilen. Före du deltar i ett Zoommöte är det bra att se till att ljud (mick och högtalare) och bild (webbkamera) fungerar. Innan varje möte har du chansen att testa att allt fungera samt att ändra inställningarna.

Måste man installera Zoom?

Zoom är ett program/app man behöver installera på den dator, surfplatta eller mobil, där mötet ska ”äga rum”. Installationen gör man första gången, och vid större program uppdate- ringar. Zoom finns inte på svenska, tyvärr, så vi använder den engelska versionen.

Vad krävs för att använda Zoom?

Guide för att komma igång med Zoom Möte
  • Ladda ner Zoom och installera. För att använda appen i telefon eller programmet på datorn behöver du ladda ner Zoom. …
  • Skapa ett konto på Zoom. När du laddat ner och installerat Zoom öppnar du programmet och klickar på Anslut till möte (Join a Meeting). …
  • Så fungerar Zoom.

Måste man ladda ner Zoom för att delta i ett möte?

Börja med att klicka på länken som leder till mötet. Du kan också kopiera den och klistra in i din webbläsare. Det går att använda Zoom med de flesta webbläsare utan att ladda ner Zoom-programmet –men inte med webbläsaren Safari.

Vad kostar Zoom per månad?

Hur mycket kostar Zoom? Priset för en Zoom-licens beror på vilken uppgradering du väljer. Den billigaste betalversionen kostar ungefär 120 kronor per månad eller 1 200 kronor per år. Eftersom Zoom är ett amerikanskt företag betalar du i US dollar.

Hur laddar jag ner Zoom på datorn?

Zoom har program för datorer (Windows och Mac) och mobila enheter (iOS och Android). Om du loggar in på https://lnu-se.zoom.us och går till fliken ”Meetings” så startar automatiskt nedladdning av klienten, men du kan också ladda ner den manuellt.

Är Zoom gratis?

Zoom finns i en gratisversion och i en betalversion. Skillnaden är att gratisversionen bara tillåter videosamtal som är 40 minuter långa medan i betalversionen kan du hålla videosamtal som är flera timmar.

Kan man delta i Zoom möte utan app?

ANSLUTA TILL MÖTET

2) När du klickar på länken kommer du att få frågan om du vill ladda ner programvaran för Zoom eller om du vill öppna Zoom direkt i webbläsaren (exempelvis Internet Explorer, Safari eller Google Chrome). Det är inte nödvändigt att ladda ner applikationen. Du kan välja ”Join from your browser”.

Zoom-möte för första gången! Allt du behöver veta. (dator)

Kom igång med Zoom 2022 | Snabbguide på svenska

Om ett Zoom-möte skulle vara fysiskt…

Lämna en kommentar