Vad är zoom?

Hur funkar Zoom?

Zoom fungerar via webbläsaren, ett nedladdat program på din dator eller via mobilen. Före du deltar i ett Zoom-möte är det bra att se till att ljud (mick och högtalare) och bild (webbkamera) fungerar. Innan varje möte har du chansen att testa att allt fungera samt att ändra inställningarna.

Är Zoom gratis?

Zoom finns i en gratisversion och i en betalversion. Skillnaden är att gratisversionen bara tillåter videosamtal som är 40 minuter långa medan i betalversionen kan du hålla videosamtal som är flera timmar.

Måste man installera Zoom?

Zoom är ett program/app man behöver installera på den dator, surfplatta eller mobil, där mötet ska ”äga rum”. Installationen gör man första gången, och vid större program uppdate- ringar. Zoom finns inte på svenska, tyvärr, så vi använder den engelska versionen.

Vad krävs för att använda Zoom?

Guide för att komma igång med Zoom Möte
  • Ladda ner Zoom och installera. För att använda appen i telefon eller programmet på datorn behöver du ladda ner Zoom. …
  • Skapa ett konto på Zoom. När du laddat ner och installerat Zoom öppnar du programmet och klickar på Anslut till möte (Join a Meeting). …
  • Så fungerar Zoom.

Hur ansluter man till ett Zoom möte?

Du kan också öppna Zoom-programmet som du installerat och där klicka på join meeting (anslut till möte) och fylla i mötets ID. Mötets ID hittar du i mailet med inbjudan till mötet. När du ansluter till mötet kan det komma upp ett par rutor där du behöver godkänna att din mikrofon och din kamera används.

Vad kostar det att använda Zoom?

Hur mycket kostar Zoom? Priset för en Zoom-licens beror på vilken uppgradering du väljer. Den billigaste betalversionen kostar ungefär 120 kronor per månad eller 1 200 kronor per år. Eftersom Zoom är ett amerikanskt företag betalar du i US dollar.

Måste man installera Zoom för att delta i ett möte?

Om du inte tidigare har deltagit i Zoommöten, måste du installera Zoom-programmet eller appen. Du kan delta i mötet med en dator (Windows och mac), smarttelefon eller platta. Din egen apparat föreslår vad du behöver när du klickar på länken.

Kan man delta i Zoom möte utan app?

ANSLUTA TILL MÖTET

2) När du klickar på länken kommer du att få frågan om du vill ladda ner programvaran för Zoom eller om du vill öppna Zoom direkt i webbläsaren (exempelvis Internet Explorer, Safari eller Google Chrome). Det är inte nödvändigt att ladda ner applikationen. Du kan välja ”Join from your browser”.

Hur delta i Zoommöte?

Anslut dig till ett möte med Meeting ID
  1. Öppna Zoom med webbläsaren Chrome på www.helsinki.fi/zoomExtern länk.
  2. Klicka på Join.
  3. Ange mötesrummets nummer i fältet Meeting ID or Personal Link Name.
  4. Klicka på Join.
  5. Klicka på Open Link.
  6. Ange lösenordet för mötet i fältet Meeting password (1).
  7. Klicka på Join Meeting (2).

Zoom-möte för första gången! Allt du behöver veta. (dator)

Kom igång med Zoom 2022 | Snabbguide på svenska

Zoom – hur Breakout Rooms fungerar

Lämna en kommentar