Vad är zumba?

Vad är bra med Zumba?

Zumba ger bra benmuskulatur och jobbar mycket med höftrörelser, vilket är bra för höftleder och nedre magmusklerna. Samtidigt får axlarna en naturlig träning då man har rörliga armar.

Är Zumba dans?

Zumba skapades i Colombia utav ”Beto” Perez och är en kombination av dans och fitness. Grundrytmerna som används är: Salsa, Cumbia, Merengue och Reggaeton men även andra rytmer kan vävas in i passet. Samtidigt som man får en fantastisk workout för hela kroppen så lär man sig enkla danssteg!

Är Zumba en sport?

Kort sagt är zumba är en fantastisk sport och mer än bara att dansa. Det är en helkroppsövning och konditionsträning som kan leda till fettförlust.

Vad har man för skor på Zumba?

De optimala skorna är skor som har en cirkel undertill nära stortån som är anpassade för just dans, se bild nedan. Vad jag rekommenderar: De skor jag varmt rekommenderar är Reeboks skor utformade för dans eller Zumba Fitness® egna skor. Jag använder mig av båda märkena.

Varför ska man dansa?

När man dansar använder man alla sina muskelgrupper och det krävs stor rörlighet för att hänga med i svängarna. Som fysisk träning ger dansen även ökad uthållighet så att kroppen orkar mer i vardagen. Eftersom dans innebär snabba rörelser, god hållning och kroppskännedom tränas också balansen.

Hur många steg är ett Zumbapass?

I zumbapasset tränar du din kondition och fettförbränning och stramar upp och tonar din kropp, (antal steg på ett zumbapass ligger kring 8000) och du bränner mellan 500 og 700 kcal på en timme.

Hur blir man Zumba instruktör?

Zumba är ju ett varumärke så för att kunna bli Zumbainstruktör måste du gå en utbildning som ordnas av Zumba så att du får en specifik licens. Det första steget är att gå en grundkurs på 1-2 dagar där du får lära dig grundsteg och hur du lägger upp ett pass för att lära ut Zumba på bästa sätt.

Vem startade Zumba?

Zumba skapades av en slump av Albert ”Beto” Perez i mitten av 1990-talet när han bodde i Colombia. Beto var egentligen danslärare men instruerade även aerobicspass.

What is Zumba?

Lär dig dansa zumba: ”Viktigast är viljan och glädjen” – Nyhetsmorgon (TV4)

Träna Zumba med Ingeborg

Lämna en kommentar