Vad äter man till tabbouleh?

Vad äter man med Tabbouleh?

Tabbouleh är något som passar till det mesta. Extra gott är det till falafel och krämig hummus eller baba ganoush. På restauranger kan du få det tillsammans med andra meze, det vill säga smårätter. Tabbouleh passar också bra till mer klassiska rätter som till exempel lax i ugn.

Vad innehåller Tabbouleh?

Ingredienser
  • 1 dl bulgur.
  • ca 100 g bladpersilja.
  • 1 gul lök.
  • 3 tomater.
  • 3/4 dl färskpressad citronjuice.
  • 1 dl olivolja.
  • 1 tsk salt.
  • 2 krm peppar.

Kan man förbereda Tabbouleh?

Du kan förbereda tabboulehn en dag innan servering. Lägg då alla grönsakerna i en skål utan att röra ihop dem. Förbered marinaden i en skål. Blanda ihop allt någon timme innan servering.

Vad betyder Tabbouleh?

Tabbouleh (arabiska: تبولة tabūlah, ibland kallat taboulé på svenska) är en persiljesallad från Libanon, gjord på persilja, färska tomater, lök, olivolja, bulgurvete eller couscousgryn, pressad citron och kryddor. Ibland förekommer även tärnad gurka och mynta i salladen.

Är Tabbouleh nyttigt?

Den libanesiska salladen tabouleh anses vara en av de hälsosammaste rätter man kan äta. Den har ingredienser som innehåller vitaminer från hela alfabetetet, har lågt GI, sänker blodtryck och kolesterol samt minskar risken för allehanda sjukdomar.

Hur man kokar bulgur?

Koka upp vatten och salt, Tillsätt bulgur och låt koka upp, rör om och låt sjuda tills vätskan försvunnit, ca 12 min. Ta av kastrullen ifrån värmen och låt stå ca 5 minuter. Fluffa upp kornen med en gaffel innan serveing.

Vad är bulgur och couscous?

Bulgur är de där ljusa, gulaktiga kornen som liknar couscous. Bulgur består av hela durumvetekärnor som ångkokats, torkats och sedan krossats. Skillnaden mellan couscous och bulgur är att en större del av vetekornen bevarats i bulgur, vilket gör kornet närings- och fiberrikt.

Vad kan man ha till bulgur?

Bulgur blandas med bland annat färsk persilja, lök och tomater och förvandlas till en smakrik sallad. Till den matiga salladen serveras lax och en syrlig valnötscrème med crunch.

Vad kan jag göra med persilja?

Persilja kan användas som smakförstärkare i nästan allt. Till grönsaker eller sallader, i såser, soppor och grytor. Det finns två varianter – kruspersilja med små krusiga blad och bladpersilja med breda, släta blad. Använd kruspersilja till varma rätter och som topping och bladpersilja till t.

Hur länge ska bulgur blötläggas?

Bulguren ska inte blötläggas, annars får du en vattnig sallad. Grönsakerna som är i salladen, speciellt persiljan och tomaterna, innehåller mycket vätska och bulguren kommer att suga åt sig det och svälla upp. Plus att du tillsätter citron och olivolja.

Vilket land kommer Tabbouleh ifrån?

Hur länge håller hackad persilja?

Du kan förvara örten i kylen i högst två dagar. Många konsumenter lägger hackad persilja i ett vattenglas för att hålla den färsk. Det är till liten nytta.

Taboule med Zeina Mourtada

Tabbouleh – världens godaste sallad (vegetarisk)

Kökets middag: Libanesisk lax i ugn med tahinisås och tabbouleh – Köket

Lämna en kommentar