Vad äter marsvin?

Några C-berikande grönsaker som går att variera mellan är broccoli, paprika, olika kålsorter, persilja, selleri och apelsin. Viss pellets kan innehålla c-vitamin men tillgodoser ofta inte behovet för marsvinen. Marsvin behöver ha tillgång till nytt och fräscht vatten varje dag.

Vad för grönsaker äter marsvin?

Några C-berikande grönsaker som går att variera mellan är broccoli, paprika, olika kålsorter, persilja, selleri och apelsin. Viss pellets kan innehålla c-vitamin men tillgodoser ofta inte behovet för marsvinen. Marsvin behöver ha tillgång till nytt och fräscht vatten varje dag.

Vad kan marsvin dö av?

Ger man en allt för fiberfattig och energirik föda kan allvarliga sjukdomar som trumsjuka, leverförfettning och upphörd tarmfunktion att uppstå. Marsvin har dessutom tänder som växer hela livet och ger man en allt för lättuggad kost kommer tänderna inte att slitas ordentligt.

Kan marsvin äta morötter?

Morot är billigt, omtyckt och proppat med A-vitamin som är viktigt för ögon och slemhinnor. Men ett marsvin måste äta två stora morötter för att få i sig dagsbehovet av C-vitamin, vilket förstås hade varit alldeles för mättande. Ge bara en gång om dagen och se till att den andra givan då har högre innehåll.

Kan man ge havregryn till marsvin?

Vuxna marsvin kan i många fall bli tjocka av kraftfoder och i de fallen bör man minska på eller ta bort kraftfodret helt. Kligröt brukar också vara mycket uppskattat av marsvinen och är enkelt att göra, blanda kli (vete-, havre– eller kruskakli exempelvis) med vatten, havredryck eller osötad nypon- eller blåbärssoppa.

Kan man ge koriander till marsvin?

Basilika och Koriander brukar också vara ganska populärt bland marsvin och det går bra att ge nästan hur mycket som helst av det. Vissa marsvin gillar dock inte något av de då båda kryddorna har ganska mycket smak.

Kan marsvin äta isbergssallad?

Bladgrönt bör utgöra huvuddelen av grönsakerna som ges och andra frukter och grönsaker kan ges i mindre mängd. Undvik isbergssallad då detta är en sallad med lågt näringsinnehåll.

När ett marsvin dör?

Om ett av dina marsvin dör och du absolut inte vill adoptera eller skaffa ett nytt är det bäst att ge ditt marsvin till en vän som redan har marsvin och som du litar på, eller till ett marsvinshem. Marsvin är flockdjur som inte tycker om att vara ensamma, även om de inte direkt kommer överens med andra.

Kan marsvin döda varandra?

Generellt sett är marsvin mycket fredliga djur och de blir ofta mycket fästa vid sina ägare. Två okastrerade hanar kan dock slåss på liv och död med svåra skador som följd.

Hur bor marsvin?

Marsvinet (Cavia porcellus) är ett lugnt djur tillhörande gruppen gnagare. Det kommer ursprungligen från Anderna i Sydamerika där de lever i öppna gräsbevuxna områden. De söker skydd i naturliga skrevor eller i hålor som övergivits av andra djur. Marsvinen är sociala och lever ofta i grupper.

Hur mycket grönsaker per dag till marsvin?

Marsvin bör ha ca 1 dl grönsaker varje dag. Det är viktigt att variera grönsakerna så kosten inte blir innehållsmässigt ensidig. Det finns massor av frukt med ett högt innehåll av C-vitamin, men de innehåller även mycket socker och bör därför begränsas.

Hur smakar marsvin?

Marsvin smakar precis som nästan allt annat vitt kött, d.v.s. ungefär som kyckling. Det var fetare och saftigare dock, om än mycket svårare att äta.

Varför bör inte marsvin och kaniner bo i samma bur?

En komplicerande faktor utgörs av att kaninernas normala bakterierflora i näshålan innehåller bakterier (Bordetella bronchispetica) som marsvin kan få allvarliga lunginflammationer av.

Hur vet man att marsvin mår bra?

En bra aptit är ett tecken på att ditt marsvin är lyckligt.

Marsvin är som svarta hål, det äts och äts och äts. De älskar att äta och tycker det är spännande till och med. Om dina marsvin tycker det är kul att äta vet du att de är glada. För att ett marsvin ska må bra behöver de ha mat tillgängligt hela tiden.

Vilket hö till marsvin?

är slaget gräs och innehåller i de flesta fall flera olika sorters gräs och även andra växter. Ängshö och timotejhö är exempel på två sorters som går utmärkt att ge till marsvin.

Kan man ha halm till marsvin?

Ett tjockt lager halm är ett utmärkt och naturligt bottenmaterial som marsvinet kan leka med och gräva i. Man kan även använda hö, en fleece-filt eller vetbed. Det finns också dammfria papperspellets som är bra. Vilket bottenmaterial man än väljer är hygienen extremt viktig.

KÖPER 2 MARSVIN (utan att berätta för mina föräldrar..)

Kostråd till kaniner och marsvin – Nyhetsmorgon (TV4)

Söta marsvin äter grönsaker

Lämna en kommentar