Vad betyder anorak?

Anorak (från inuitiska) var ursprungligen namnet på den kapuschongförsedda skinnöverplagg som används av grönländska inuiter. Numera menas vanligtvis en tunn, vindtät sportjacka med kapuschong som vanligtvis saknar knäppning hela vägen ned och måste dras över huvudet.

Är anorak korsord?

Synonymer till anorak
  • jacka.
  • parkas.

Varför anorak?

Anoraken är ett säkrare plagg än andra jackor för att den inte har någon dragkedja som kan haverera. Utan dragkedja blir det också möjligt att ha en stor känguruficka fram i stället, konstaterar Johan Skullman. Eller till och med två: den klassiska ”brevlådeficka” som öppnas uppifrån och en genomgående från sidorna.

Är vindtät och har kapuschong?

Parkas betyder:

rock av vindtätt tyg med kapuschong.

Har sina anor korsord?

Synonymer till anor
  • (pl.) traditioner, historia, härstamning, börd; förfäder, stamfäder, ascendenter.
  • Användarnas bidrag. rötter, påbrå, släkthistoria, stam.

Vad betyder ordet krångla?

Ordet krångla är en synonym till strula och tjorva och kan bland annat beskrivas som ”är besvärlig och vill inte samarbeta; bråkar, trilskas”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av krångla samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder ordet förtvina?

Ordet förtvina är en synonym till skrumpna och tvina och kan bland annat beskrivas som ”slutar att utvecklas; vissnar”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av förtvina samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad är banalt?

Banal betyder ungefär detsamma som vardaglig.

Vad betyder ordet egg?

Egg är den arbetande vassa kanten på ett skärande eller klippande verktyg, såsom kniv eller annat eggverktyg, svärd eller andra blanka vapen. En egg kan förklaras som kilformad på en vanlig yxa eller kniv.

VAD BETYDER DINA DRÖMMAR?

O.LIKA – Vad betyder flerspråkighet för dig?

Betyg – så funkar det!

Lämna en kommentar