Baba ganush (arabiska: بابا غنوج bābā ġanūj), aubergineröra, auberginedipp, är en maträtt gjord av aubergine. Den är ett vanligt tillbehör vid meze. Rätten förekommer över hela Mellanöstern och andra delar av medelhavsområdet, till exempel Grekland, i något varierande form.
Vad har man till Baba Ganoush?
En god libanesisk dippa med grillad aubergine, citron och sesampasta. Den god att äta som tillbehör bredvid grillat. Även väldigt gott att ätas som den är med pitabröd eller grönsaksstavar.
Hur stavas Baba Ganoush?
Baba Ganoush (även Baba ghanouj) är en aubergineröra från Libanon som görs med aubergine, tahini, vitlök och citronjuice. Det är en krämig röra som passar perfekt som tillbehör till grillat kött eller grönsaker samt pitabröd.
Kan man frysa Baba Ganoush?
Baba ganoush kan bli lite grynig av att frysas men den smakar ändå lika bra som när den är nygjord.
Hur länge håller Aubergineröra?
Disken | Kylskåp | |
---|---|---|
Aubergine (Hel) håller till | 4-5 dagar | 2-3 veckor |
Aubergine (Skär) sist till | 30 minuter (innan den blir brun) | 3-4 dagar |
Vart kommer Baba Ganoush ifrån?
Baba ganush (arabiska: بابا غنوج bābā ġanūj), aubergineröra, auberginedipp, är en maträtt gjord av aubergine. Den är ett vanligt tillbehör vid meze. Rätten förekommer över hela Mellanöstern och andra delar av medelhavsområdet, till exempel Grekland, i något varierande form.
Vad är en Baba?
Vad betyder Baba? På de flesta språk så betyder namnet Baba, pappa. Namnet har dock inget riktigt ursprung och används över hela världen för att adressera en far, främst i Balkanländerna samt i Arabiska länder. På något språk betyder även ordet baba älskling, och på något språk även farmor.
Baba ganoush bäst i test
The Best Baba Ganoush Recipe » Easy Eggplant Spread
baba ganoush