Vad betyder desperat?

Desperat betyder i stort sett samma sak som utom sig eller förtvivlad. Det finns även en glasbergsvariant av ordet då betydelsen blir att man är i stort behov av att träffa en partner; Han verkade lite väl desperat.

Hur böjer man desperat?

Kompareras alternativt med mer och mest. Mannen kände sig så ensam, och var så desperat, att han tog gisslan och vägrade att släppa dessa förrän han är vän med ben ten. När mannen insåg att han inte kunde få det han åstundade, blev han så desperat att han tog sitt liv.

Är förtvivlad med sig?

Förtvivlad betyder i stort sett samma sak som utan hopp.

Vad betyder i ren desperation?

Desperation betyder ungefär detsamma som misströstan.

Vad betyder missljud?

Ordet missljud är en synonym till oljud och larm. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av missljud samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Kan vara desperat?

Desperat betyder i stort sett samma sak som utom sig eller förtvivlad. Det finns även en glasbergsvariant av ordet då betydelsen blir att man är i stort behov av att träffa en partner; Han verkade lite väl desperat.

Vad är en desperation?

Ordet desperation är en synonym till förtvivlan och hopplöshet och kan bland annat beskrivas som ”det att vara desperat”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av desperation samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Är mest oförvägen?

Att inte väja för fara; vara modig; djärv; dristig. Ofta med inslag av att någon blir övermodig; dumdristig, men det behöver inte vara fallet.

Vad menas med erfar?

Erfar kan beskrivas som ”får veta; prövar på, upplever”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av erfar samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad är en gemål?

Gemål är en äkta maka eller make. Ordet används främst i fråga om furstliga eller högt uppsatta personer och även om mytologiska gudomligheter. Ordet kan även brukas i sammansättningen prinsgemål, om maken till en regerande drottning.

Vad är viskös?

Viskös kan beskrivas som ”(om fluid) trögflytande, tjockflytande”.

Vad menas med föreställningar?

Ordet föreställning är en synonym till inbillning och pjäs och kan bland annat beskrivas som ”framförande på scen”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av föreställning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder ordet Fäbless?

Fäbless betyder i stort sett samma sak som svaghet för eller förkärlek till. Stavas även faiblesse.

Vad betyder ofarlig?

Ordet ofarlig är en synonym till riskfri och oförarglig och kan bland annat beskrivas som ”inte farlig, riskfri”. Ordet är motsatsen till farlig.

Vad är en taverna?

Taverna betyder ungefär detsamma som värdshus.

Vad är motsatsen till?

Betydelse: Motsatt förhållande; äfven person eller sak, som har helt och hållet motsatta egenskaper i förhållande till en annan.

VAD BETYDER DINA DRÖMMAR?

10. Elasticiteter: Är du desperat eller? [Grundkurs i nationalekonomi: Mikroekonomi]

”Så länge”, vad betyder det? SFI

Lämna en kommentar