Vad betyder dov ton?

Ordet dov är en synonym till molande och djup ton och kan bland annat beskrivas som ”dämpad; tryckande”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av dov samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad Betyderdov?

Dov betyder ungefär detsamma som kvävande.

Vad är en stadsbo?

Stadsbo betyder ungefär detsamma som medelklassperson.

Vad betyder att kräva?

Kräva betyder ungefär detsamma som tarva.

Vad betyder ordet betyder?

Ordet betyder är en synonym till medför och innebär och kan beskrivas som ”har som betydelse; medför”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av betyder samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Är stadsbo Urban?

Urban är ett latinskt namn, som går tillbaka på ett binamn bildat till urbanus ’som hör till staden [dvs. Rom]; stadsbo’.

Vad är en Biform?

Biform, beteckning på en fyrlins ”i två våningar”.

Vad betyder sämst?

Sämst betyder i stort sett samma sak som värst.

Vad menas med invasionen?

En invasion (senlatin invasio ’angrepp’, ’anfall’, av latin invado ’tåga fram’) avser som militärt begrepp en stor truppförflyttning och inmarsch på landterritorium som har behärskats av annan stat, i syfte att ockupera, erövra, befria eller dela landet, alternativt att byta ut dess regering.

Vad betyder ordet osämja?

Ordet osämja är en synonym till schism och split och kan beskrivas som ”det att vara osams, brist på enighet”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av osämja samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad kallas en systerson?

Ordet systerson är synonymt med nevö och kan beskrivas som ”son till den aktuella personens syster”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av systerson samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder Sniskan på svenska?

Betyder att något än monterat, sitter, står eller hänger snett. Det kan också betyda att en person är lätt berusad. Hatten ska sitta lite på sniskan.

Vad menas med en symbol?

En symbol är en representation av en (annan) sak, ett abstrakt begrepp, en idé eller egenskap. Symboler används bland annat inom matematik, kemi och heraldik, och för logotyper, Vissa symboler förändrar betydelse över tid, såsom religiösa symboler som senare anammas inom andra områden.

Vad menas med Prepp?

Ordet preppare finns med på Språkrådets nyordslista 2016 och förklaras då så här: ”person som förbereder sig för att kunna överleva en samhällskatastrof”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av preppare samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

”Så länge”, vad betyder det? SFI

Vilka ord betyder samma sak? (substantiv, synonymer) SFI

Vad betyder omställning för dig?

Lämna en kommentar