Vad betyder drygt?

Ordet drygt betyder enligt ordböckerna ’lite mer än’. Men allt fler använder drygt i betydelserna ’ungefär’ och ’lite mindre än’. Susanna Karlsson, docent i svenska vid Göteborgs universitet, har tillsammans med kollegan Ylva Byrman undersökt ett ord på glid.

Vad betyder dryga?

Ordet dryg är en synonym till räcka länge och segdragen och kan bland annat beskrivas som ”riklig, rundlig (om tid, mått och vikt)”. Ordet kan ha flera olika betydelser. Dryg används i uttrycket ”en dryg (timme, kilometer etc.)” som betyder ”lite mer än (en timme, kilometer etc.)”.

Vad betyder drygt 100?

Drygt betyder ’lite mer än’. 110 centimeter är drygt en meter. En rågad deciliter är detsamma som drygt en deciliter.

Är drygt mer eller mindre?

Svar: Nej, drygt betyder ’lite mer än den angivna mängden’. Knappt betyder att det är ’lite mindre än den angivna mängden’. Ungefär och cirka kan betyda både ’lite mer’ och ’lite mindre’.

Är dryg korsord?

Användarnas bidrag
  • arrogant,
  • syffisant,
  • snorkig,
  • snortig,
  • stöddig,
  • brackig,
  • pösmyndig,
  • tyken.

Vad menas med stilig?

Ordet stilig är en synonym till ståtlig och tjusig och kan bland annat beskrivas som ”som har stil, elegant, vacker”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av stilig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad menas med skuldbelägga?

Se nedan vad skuldbelägga betyder och hur det används på svenska. Skuldbelägga betyder i stort sett samma sak som lasta.

Vad är nästan?

Nästan betyder i stort sett samma sak som i det närmaste.

Vad menas med knappt?

Det de båda orden har gemensamt är betydelsen ’inte fullt’. Det som skiljer dem åt är att knappt dessutom har betydelsen ’mindre än förväntat’, medan nästan snarare är neutralt vad det gäller personlig inställning.

Var ungefär som ÅM?

Ordet åm är synonymt med fat och kan beskrivas som ”gammaldags svenskt rymdmått motsvarande ett fat”.

Vad menas med kontrollera?

övervaka. öva tillsyn. granska. tillse att ngt är riktigt.

Vad är Pösmunk?

Pösmunk betyder ungefär detsamma som viktighetsmakare.

Kan pigga upp korsord?

Synonymer till pigga upp
  • muntra upp, liva upp, stimulera, egga, väcka, ruska upp, sätta fart i, få på gott humör, förfriska, gaska, glädja, krya, muntra, peppa, pigga, trösta, uppfriska, uppigga, uppliva, uppmuntra, vederkvicka.
  • Användarnas bidrag. roa.

Vad betyder ordet amfibie?

Det latinska namnet för groddjur är amfibie. Ett amfibiefordon är båt och bil på samma gång, en amfibie har delat sitt liv mellan vatten och land. En fot i vattnet och en på land skulle man kunna säga. Deras lungor räcker inte till utan amfibierna andas också genom den tunna, fuktiga huden och munslemhinnan.

Kärnenergi på (drygt) tre minuter

”Så länge”, vad betyder det? SFI

Vad betyder delaktighet?

Lämna en kommentar