Vad betyder enväldig?

Envälde är ett statsskick där den offentliga makten utövas av en envåldshärskare (diktator) med absolut makt. En sådan härskare kan bestämma över samhällets styrelse, obunden av lagar som stiftats av andra. Ingen maktdelning existerar.

Vad betyder felsteg?

Betydelse: Svårare fel.

Vad är sinar?

Sinande betyder i stort sett samma sak som bristande.

Vad är hellre?

Vad betyder hellre? Hellre betyder i verkligheten.

Vad betyder Envåldsmakt?

Vi hittade 1 synonymer till envåldsmakt. Se nedan vad envåldsmakt betyder och hur det används på svenska. Envåldsmakt betyder ungefär detsamma som envälde.

Vad betyder det gåtfulla?

Gåtfull betyder ungefär detsamma som oförklarlig.

Vad är Debarkera?

Debarkera uttalas de|bark|era och är ett verb -de. Debarkera betyder: landstiga. gå i land.

Vad är helt och hållet?

Betyder ungefär detsamma som totalt eller absolut.

Vad är allvarligt?

Ordet allvarlig är en synonym till allvarsam och svårartad och kan bland annat beskrivas som ”högtidlig, sträng, allvarsam”. Ordet kan ha flera olika betydelser. Allvarlig är motsatsen till skämtsam.

Vad är ansträngd?

Ordet ansträngd är en synonym till spänd och arbetsam. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ansträngd samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder etno?

Etno eller etnopop är en musikgenre som framför allt finns i norra Europa i till exempel Irland, Storbritannien och Skandinavien. Den omfattar alla typer av populärmusik som tar inspiration från icke-västerländska eller forntida kulturer i sitt musikaliska och visuella uttryck.

Är den Håglöse?

Håglöshet betyder i stort sett samma sak som lojhet eller apati.

Vad är Umgälla?

Umgälla kan beskrivas som ”lida eller sota för, betala priset för”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av umgälla samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder glåpord på svenska?

Glåpord betyder ungefär detsamma som skällsord.

Vad innebär det att ha auktoritet?

Auktoritet, av latin auctoritas, bemyndigande; myndighet, att ingiva respekt, fullmakt eller tillstånd att göra någonting, eller förmåga att driva igenom sin vilja, någon med legitim makt.

Vad är en auktoritär?

auktoritär, autoritär (franska autoritaire ’myndig’, ’befallande’), innebärande eller grundad på envåldsmakt, diktatorisk. Om auktoritärt styrelsesätt, se diktatur.

SBU evidens på 8 minuter

Vad betyder utländsk påverkan?

Vad betyder färgerna på vägvisarna?

Lämna en kommentar