Vad betyder et?

ET-mått kan även benämnas som inpressningsdjup eller offset. Men vad betyder ET på fälgar? Måttet uppger sträckan mellan fälgens anläggningsyta mot navet och mittpunkten på fälgen, med andra ord hur långt ut eller in fälgen är monterad i relation till dess mittpunkt.

Hur mycket får et mått skilja?

Hur viktigt är det med rätt mått och hur mycket får det skilja? En grundregel är att det aldrig får skilja mer än 10mm från original ET.

Vad betyder Fälgdimension?

Fälgens mått och dimensioner

En fälgs dimensioner anges i tum. En fälg kan till exempel ha måtten 7,5 x 17, där 7,5 är bredden i tum och 17 är diametern. En fälg har även bultcirkel, navhål och ett ET mått (även kallat inpressningsmått).

Hur mäter man et mått?

Så här räknar du ut ET om du inte hittar instämplingen
  1. Börja med att mäta fälgens bredd (C).
  2. Mät från fälgens bakre kant till anläggningsytan (B)
  3. Minska B-måttet med halva fälgens bredd.
  4. Resultatet är inpressningsdjupet (A).

Hur ser man Bultmönster på fälgar?

Hur mäter man bultmönster?!
  1. 4-håls fälg. Mät avståndet centrum – centrum mellan bulthålen. Du kan även mäta från ena hålets ytterkant till motsatta hålets innerkant.
  2. 5-håls fälg. Se bilden.
  3. 6-håls fälg. Samma som på 4-håls fälg.

Vad betyder et49?

Om ET-måttet är noll innebär det att däcket är monterat i linje med monteringsytan på hjulnavet. Ju högre mått desto längre in kommer fälgen, och därmed däcket, i hjulhuset, och ju längre mått desto längre ut är däcket monterat och desto större spårvidd får det.

Vilka bilar har 5 118?

Bultcirkel 5/118
Bilmärke År Bultcirkel
Citroen Jumper (small chassis) 94-06 118
Citroen C25 84-94 118
Fiat Ducato (light chassis) 14- 118
Fiat Ducato (small chassis) 06-14 118

11 rader till

Vilka däck och fälgar passar min bil?

I bilens registreringsbevis finns information om vilken däckdimension bilen är registrerad för, och i användarhandboken finns vanligtvis uppgifter om vilken fälgstorlek biltillverkaren rekommenderar. Fälgstorleken i tum måste alltid vara densamma som däckdimensionens tumstorlek. Däcken måste också passa fälgens bredd.

Vilka däck passar på vilka fälgar?

Korrespondenstabell storlekar däck / fälgar
Fälgbredd Minimal bredd på däck Rekommenderade däckbredder
7 195 205 eller 215
7.5 205 215 eller 225
8 215 225 eller 235
8.5 225 235 eller 245

12 rader till

Hur mäter man Centrumhålet?

Mäta navhål

Navhålet mätes enkelt, diagonalt över fälgens centrumhål.

Hur mäter man Fälgstorlek?

Det bästa att göra när man ska mäta fälgar är att ta av däcket och sedan mäta det avstånd som finns på insidan på fälgens yttersta kanter. Man kan också mäta fälgar utan att ta av däcken. Då ska man mäta fälgens bredd på den punkt där fälg och däck möts.

Kan man ändra et mått?

Använd vår ET kalkylator. När du byter däck (däckbredd) och/eller fälg (ETmått) kan spårvidden ändras, antingen innåt eller utåt, med risk för att hjulet tar i innerskärm eller fjädring/bromsar osv. Här kan du räkna ut hur mycket det nya hjulet kommer bredda innåt eller utåt. Läs även om däckmarkeringar.

Hur ställer man om Bultmönster?

Ett annat sätt som också går att göra om bultmönstret inte skiljer så mycket är att borra upp hålet å lägga en konisk bricka med tillhörande mutter/bult. Finns att köpa på t. ex Rautamo Wheelfashion.

Hur ser fälgarna ut på min bil?

Fyll i regnummer så kan du se i fälgprovaren hur fälgarna ser ut på din bil. Fälgar till släp, husvagn och husbil väljs via ”Sök på bilmodell”.

Vilka bultar passar min bil?

En bil kan behöva olika antal bultar. Det som avgör antalet är hur navet ser ut. Det vanligaste på personbilar är att man skall ha fyra eller fem hjulbultar med 17 – 21 millimeters storlek. Att ha rätt bultar är avgörande för att däcket sitter korrekt fast.

Hinduism: polyteism eller monoteism? (Religion) – Studi.se

VAD BETYDER DINA DRÖMMAR?

Hur kollar man ET mått?

Lämna en kommentar