Vad betyder gola?

Vad är en Gola?

Skvallra till någon eller anmäla/tjalla till polisen. Ofta förekommande ord i småkriminella sällskap i förorterna, men hörs även på andra håll.

Vad betyder Golare slang?

Används som uttryck på personer som ”skvallrar”. Ofta för att själva ha viss vinning, som att komma undan ett brott eller annan olämplighet.

Vad betyder att lägga upp?

Lägga Upp betyder ungefär detsamma som anordna.

Vad menas med Golare har inga polare?

Golare har inga polare” – om en kultur där man löser brott och konflikter utan att blanda in polisen. Polisen är den myndighet som ökar mest när det gäller allmänhetens förtroende. Men i vissa områden sprids istället en rädsla och ett förakt mot polisen.

Vad menas med Goa?

Lura någon till en plats för att sedan antingen misshandla eller mörda. Planeras oftas av två eller fler personer, alla vinner på detta då den som planerar ger ut en summa till medbrottsligen. Kom vi goar honom, säg att ni ska på fest sen möts vi där.

Vad betyder skapa?

Ordet skapa är en synonym till stifta och tillverka och kan bland annat beskrivas som ”får något att existera, formar något nytt; åstadkommer”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av skapa samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

GOLA INTE / SNITCH (Eng subs)

Svenska i ORTEN (förortssvenska)

”Så länge”, vad betyder det? SFI

Lämna en kommentar