Vad betyder hakuna matata?

Vad är Hakuna Matata för språk?

Swahilifrasen hakuna matata blev populär i västvärlden i samband med Disneys film Lejonkungen. Termen används vanligtvis inte i konversation, men används av personer med Swahili som modersmål inom turistindustrin.

Vad betyder mackorna Matata?

Hakuna matata är swahili. Det betyder ungefär ”Det finns inga bekymmer” men det finns ingen exakt motsvarighet på svenska. Uttrycket förekommer som titel i en sång ur disneyfilmen Lejonkungen, se Hakuna matata (sång). Begreppet förekommer även i den tecknade serien Bamse.

Vem sjunger Hakuna Matata på svenska?

”Snart är det jag som är kung” Sång: Johan Halldén och Anders Aldgård ”Hakuna MatataSång: Peter Rangmar och Jan Rippe (med Johan Halldén och Frank Ådahl) ”Känn en doft av kärleken” Sång: Frank Ådahl, Kayo Shekoni och Meta Roos (med Peter Rangmar och Jan Rippe) ”Morgonrapport” (endast i 2003 års specialversion) Sång: …

Vem sa Hakuna Matata?

Timon och Pumbaa sjunger Hakuna Matata för sin nya vän Simba. ”Hakuna Matata, det är ord som är bra. Hakuna Matata, gör att man blir glad! Inga bekymmer, man är lycklig var dag.

Vad betyder Pumba?

Pumba är motsatsen till ordet Bamboolah (Se Bamboola). Bamboolah är ett ord som pekar ut någon exceptionellt vacker eller graciös, medans Pumba är ett ord som träffande påpekar om någon inte är vacker att se på (Mera korrekt; Grotesk.) Pumbaa är också ett vildsvin från lejonkungen.

Vem sjunger Lejonkungen på svenska?

De svenska rösterna står Anders Aldgård och Daniel Andersson för. ”I Just Can’t Wait to Be King” (”Snart är det jag som är kung”) sjungs av Jason Weaver (Simba som liten), Laura Williams (Nala som liten) och Rowan Atkinson (Zazu) på originalspråk och av Johan Halldén, Mariam Walentin och Anders Aldgård på svenska.

Vad är Timon och Pumba för djur?

Timon och Pumbaa (engelska: Timon and Pumbaa) är en amerikansk animerad TV-serie som kretsar kring surikaten Timon och vårtsvinet Pumbaa från 1994 års Disneyklassiker Lejonkungen.

Vad heter Simbas och Nalas barn?

Filmens handling kretsar kring lejonkungen Simbas dotter, Kiara, och den unge lejonhannen Kovu som tillhör en fientligt sinnad flock kallad de Utstötta. De Utstötta var lejon som stod på Scars sida och sedan fördrevs när Simba tog makten, men deras existens antyddes inte ens i originalfilmen.

Vilken röst har Anis Don Demina i Lejonkungen?

Rollista (i urval)
Engelska röster Svenska röster Karaktär
Eric Andre Mattias Knave Azizi
Keegan-Michael Key Andreas Rothlin Svensson Kamari
Penny Johnson Jerald Sharon Dyall Sarafina
J. Lee Anis Don Demina Hyena

10 rader till

Vad ska vi äta jag tar vad som helst bara det luktar mindre än Pumba?

Sen en till! hahaha från lejonkungen 3, precis i början när man hör den fina låten och ser solen gå upp…så hör man Timon. – Vaaad ska vii äta?! jag tar vad som helst bara det luktar mindre än Pumba!

Lejonkungen: Hakuna Matata – Disneyklassiker Sverige

Hakuna Matata – Swedish HD + (Sub & Trans)

En poliskår i fritt regnbågsfall!

Lämna en kommentar