Vad betyder irrelevant?

Irrelevant betyder ungefär detsamma som likgiltig.

Vad menas med relevant?

Ordet irrelevant är den helt etablerade negeringen av relevant, och den enda som ordböckerna tar upp. Både orelevant och icke-relevant förekommer, bildade enligt mönstret att negera med o- och icke-. Irrelevant är bildat av latinets in + relevant.

Kan irrelevant synonym?

Ordet irrelevant är en synonym till ovidkommande och oviktigt och kan bland annat beskrivas som ”inte relevant, ovidkommande”. Ordet är motsatsen till relevant. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av irrelevant samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Kan vara relevant?

Ordet relevant är en synonym till tillämplig och vidkommande och kan bland annat beskrivas som ”som är av betydelse för sammanhanget”. Ordet är motsatsen till irrelevant. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av relevant samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad är en följd?

Betydelse: Personer, föremål eller händelser, som följa efter hvarandra. Betydelse: Hvad som följer af något föregående såsom verkan af orsak. Betydelse: Hvad som följer efter något föregående såsom verkan af orsak.

Vad menas med att dirigera?

Ordet dirigera är en synonym till instruera och leda och kan bland annat beskrivas som ”leder orkester eller kör”.

Är mig egalt?

egalt, det är (mig osv.) likgiltigt, det gör (mig osv.) detsamma, det kommer (för mig osv.) på ett ut, det kvittar (mig osv.)

Vad betyder ordet stimulera?

Stimulera betyder ungefär detsamma som pigga upp.

Vad är underlydande?

Underlydande betyder ungefär detsamma som underordnad.

Är en titt?

tiss, titt (dial.), bröstvårta, spene, patt, äldre nysvenska tiss, t. ex. Hels.

Är en riktig saga?

Ordet saga betyder egentligen bara någonting som sägs men det räcker inte för att det ska bli en riktig saga. Från början var sagorna något som man sade, som man berättade, i första hand för vuxna. Det var de vuxna som samlades runt sagoberättaren för att lyssna till hans berättelser.

Vad betyder otyglad?

Otyglad betyder ungefär detsamma som lössläppt.

Vad menas med bejaka?

Bejaka betyder i stort sett samma sak som säga ja till.

Har den som tvivlar?

Ordet tvivel är en synonym till ovisshet och betänklighet och kan beskrivas som ”ovisshet om man ska tro på någon eller något”. Ordet används i uttrycket ”utan tvivel (har hon rätt)” som betyder ”helt säkert (har hon rätt)”.

Kan son korsord?

Synonymer till son
  • barn av mankön, pojke, gosse, grabb, junior; ättling, arvinge, avkomma. motsatsord. dotter.
  • Användarnas bidrag. ättelägg.

Är vissa dogmer?

Dogm (av den klassiska grekiskans δόγμα, ’dogma’, ) betecknar en bindande formulering av en religiös sanning. Dogm används också i betydelsen verksamhetsförklaring, inriktning och koncept i icke-religiösa sammanhang, exempelvis inom politiken.

Vad betyder delaktighet?

F 14. Vad är kultur?

Vad betyder ordet ”integration” egentligen?

Lämna en kommentar