Vad betyder klok?

Ordet klok är en synonym till klyftig och vettig och kan bland annat beskrivas som ”förståndig, vis”. Ordet används i uttrycket ”det är inte klokt (vad allting är dyrt)” som betyder ”det är otroligt (vad allting är dyrt)”. Klok är motsatsen till oklok.

Vad innebär det att vara klok?

Att kunna hantera sina känslor och reglera dem. Till exempel kan det handla om hur vi agerar på impulser. Acceptans av olika perspektiv. Att vara medveten om att vi kan se på saker på olika sätt, och att acceptera att det är så.

Vad är Klök?

klok, fornsvenska klōker, klok, kunnig, förståndig, slug, konstfärdig, konstig, subtil = senisländska klókr, danska klog, från medellågtyska klôk = medelhögtyska kluog, även: sirlig, tapper (nyhögtyska klug); dunkelt; enligt somliga av urgermanska.

Är klok korsord?

Synonymer till klok
  • slug,
  • förslagen,
  • klipsk,
  • skarp,
  • finurlig,
  • fiffig,
  • smart,
  • beräknande,

Vad betyder ordet vis?

Ordet vis är en synonym till klarsynt och vislig och kan bland annat beskrivas som ”klok (ofta genom erfarenheter under ett långt liv)”. Ordet används i uttrycket ”vis av skadan” som betyder ”klokare tack vare en negativ erfarenhet”.

Är inte klok korsord?

Synonymer till inte riktigt klok
  • onormal, vrickad, vriden.
  • Användarnas bidrag. knäpp, galen.

Kan klok klokt?

Ordet klok är en synonym till klyftig och vettig och kan bland annat beskrivas som ”förståndig, vis”. Ordet används i uttrycket ”det är inte klokt (vad allting är dyrt)” som betyder ”det är otroligt (vad allting är dyrt)”. Klok är motsatsen till oklok.

Vad betyder medförde?

Medföra betyder ungefär detsamma som orsaka.

Är en ynnest?

Ynnest betyder i stort sett samma sak som förmån.

Vad betyder att kladda?

Ordet kladda är en synonym till kleta och klottra och kan bland annat beskrivas som ”skriver eller målar slarvigt, klottrar”. Ordet kan ha flera olika betydelser. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av kladda samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Hur böjer man ordet vis?

Not: Används endast i det stelnade uttrycket (de) tre vise män(nen). Om jag vore i din situation skulle jag fråga en vis man om råd.

SubstantivRedigera.
Böjningar av vis Singular Plural
Nominativ vis vissen

1 rad till

Har nörd på något?

Nörd kommer från engelskans slangord nerd och är en stereotyp benämning på en person som har ett fixerat intresse eller intresseområde. Ordet användes första gången 1950 i Dr. Seuss bok If I Ran the Zoo, men då med betydelsen av en särskild djurart.

Klockan

10 Märkligaste Sakerna Som Fallit Ner Från Himlen

Vågar du följa med Hilding Vilding på en resa genom magen? När Majs Blir Bajs

Lämna en kommentar