Vad betyder luder?

Vad menas med lösa luder?

Luder betyder i stort sett samma sak som sköka.

Var kommer ordet Luder från?

Hon klär sig så vulgärt som vore hon ett luder. Etymologi: Av franska leurre.

Vad betyder att lösa?

Ordet lösa är en synonym till otyglade och reda ut och kan bland annat beskrivas som ”finna en lösning på ett problem, en tankenöt eller liknande”.

Vad är definitionen på Plåtluder?

Plåtluder är den korrekta termen för en person som träffar en annan person (alt. respektive) för dennes bil i aktuell ägo. Enkelare svenska: Någon som låter sig imponeras och ’släpper till’ för att du har ett (i deras ögon) ballt åk. Ordet är nedlåtande, en förolämpning av det mildare slaget.

Vad betyder lider på svenska?

Ordet lider är en synonym till bod och skjul och kan bland annat beskrivas som ”har smärtor, plågas”. Ordet används i uttrycket ”lider brist på något” som betyder ”saknar något”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av lider samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad är en sköka?

med ålderdomlig prägel) kvinna som (mot betalning) bedriver yrkesmässig otukt, prostituerad kvinna (jfr GAT-FLICKA, GLÄDJE-FLICKA, HORA, sbst. 1; äv. i uttr. offentlig sköka); äv.

Vad betyder låta?

Ordet låta är en synonym till väsnas och tillåta och kan bland annat beskrivas som ”tillåta”. Ordet kan ha flera olika betydelser. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av låta samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

VAD BETYDER DINA DRÖMMAR?

Björn rosenström-Ditt jävla luder

Vilka ord betyder samma sak? (synonymer, övning)

Lämna en kommentar