Vad betyder obligatorisk?

Obligatorisk betyder ungefär detsamma som föreskriven.

Vad är en obligatorisk fråga?

Om du markerat en fråga som obligatorisk betyder det att respondenten inte kan besvara enkäten om de glömt att besvara den obligatoriska frågan.

Vad är motsatsen till obligatorisk?

fakultativ [-ti:ʹv eller faʹk-] (franska facultatif ’valfri’, till faculté, av latin facuʹltas ’förmåga’, ’duglighet’, ’möjlighet’), frivillig, valfri; motsats: obligatorisk eller obligat.

Vad betyder inte obligatorisk?

Vi känner till en synonym till obligatorisk. Ordet obligatorisk är synonymt med tvingande och kan bland annat beskrivas som ”inte frivillig, bindande”. Ordet är motsatsen till frivillig.

Vad innebär obligatorisk närvaro?

Utbildningsinslag som kräver personlig närvaro, med andra ord obligatorisk närvaro, är en examinationsform. Det gäller även om det inte sker någon bedömning av studentens prestation vid det obligatoriska utbildningsinslaget. Krav på obligatorisk närvaro framgår av kursplanen.

Vad är en Kupidon?

Se nedan vad kupidon betyder och hur det används på svenska. Ungefär som amorin eller putto.

Vad betyder föreskriven?

Föreskriven betyder i stort sett samma sak som bestämd.

Vad är en utsmyckning?

Ordet utsmyckning är en synonym till ornament och dekoration och kan bland annat beskrivas som ”handlingen att utsmycka något”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av utsmyckning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

OVK – obligatorisk ventilationskontroll

Vad Är OBLIGATIONER Och Hur Fungerar Dem?

Vad är bra service

Lämna en kommentar